Снимка: БГНЕС

Мария Капон, депутат от групата на "Изправи се. БГ. Ние идваме", смята, че въпреки атаките към кандидата на "Има такъв народ" за министър-председател Пламен Николов през седмицата и снимките пред маса с плувни артикули, той би могъл да се окаже добър вариант.

"Обидно е някой да бъде наричан амбулантен търговец", допълни тя. Не е коректно Николов да бъде атакуван по такъв начин. Аз съм запозната с бизнеса и знам, че и много големи фирми имат подобна практика за представяне на продуктите си, уточни тя пред БНТ.

Още по темата

Капон призова за подписване на споразумение с "Има такъв народ".

„Гледайки програмата на страницата на "Има такъв народ", гледайки определени действия, които са по политики, по приоритети, смятам, че ние имаме много събирателни точки и можем да имаме общи приоритети. Въпросът е кой ще изпълнява тези приоритети и колко прозрачно ще е това пред обществото. Едно споразумение не е просто един хвърчащ лист, в който някой слага подпис. Това е общественият договор на ангажиментите, които ние сме взели пред избирателите и тези, които имат "Има такъв народ", каза Капон.

И двете парламентарни групи  трябва да подпишат споразумение, на което да се носи гаранция, добави тя.

 "Гаранция означава кой номинира правителството, кой е председателят на партията, кой поема отговорността, къде се състоят разговорите“, поясни Капон.

Тя каза, че на срещата с "Има такъв народ" е обсъждано името на Петър Илиев за министър-председател.

„Аз нямам никакво съмнение кой и кога е поставил името на Петър Илиев. Всички, които познават г-н Хаджигенов, са абсолютно наясно, че той ненавижда лъжата. Истината ще ни спаси. И това е истината. Ние обсъждахме това име след срещата“, поясни Капон.

Според нея те са „на една гара“ с "Демократична България". „Това, което искат колегите от "Демократична България", ние трябва ясно да го заявим. Никой не може да ни плаши с избори. Защото едни скъпи избори са много по-евтини от едно лошо правителство. То може да открадне, да присвои или да направи много нарушения, които са много по-скъпи за българските граждани от едни избори“, каза Мария Капон.

Тя подчерта, че "Изправи се.БГ! Ние идваме!" има две червени линии - на ГЕРБ и ДПС.

Освен това няма да приемат кандидати за министри, съпричастни към Държавна сигурност. "Да, става въпрос за проф. Радулов", уточни Капон.

Коментари Напиши коментар

217

EVIL

преди 1 година

До Реално погледнато и Пак по добре от ПОЖАРНИКАР ;)

216

Анонимен

преди 1 година

Обилното е амбулатория търговец и дървен философ да е премиер

215

Анонимен

преди 1 година

Злоба и реваншизъм има само у Борисов. Радев нищо не е губил, та да се реваншира. Мисли малко.