Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Експремиерът Бойко Борисов заяви, че от ГЕРБ ще върнат веднага мандата, но няма да подкрепят и правителството на ИТН.

По думите му всички партии са се явили на изборите обединени срещу ГЕРБ, затова да си поемат отговорността и да съставят правителство.

Всичките са били против ГЕРБ, да отидат да си прегърнат Слави, коментира той на пресконференция.

Борисов каза, че се извинява на народа, че ще страда, но нямал шанс да избере тези "токсични хора".

Няма да подкрепим това правителство, то е рожба на всички тези токсични хора, подчерта той.

Бившият премиер попита и кое зло да избере.

Не подкрепяме правителство, остава Бойко Рашков, подкрепяме правителство, идва Слави Трифонов. Кое зло да избера, попита той риторично.

Борисов обвини и останалите политически лидери за ситуацията.

Вие надробихте тая попара, - гореща, горчива, гадна, ще я сърбате, заяви той, обаче предупреди, че ще е пагубно, "ако вие, водени от Румен Радев, ни вкарате в трети избори".

Две държави останахме без план, но едната е най-богатата, две бе, некадърници такива, от Харвард ли сте, откъде сте, единият си назначил 12 съветници и си прави кабинетът по фън шуй, ядоса се той.

При мен всичко беше във възход, само безработицата беше на ниски нива, каза още Борисов.

В началото на брифинга Борисов цитира думи на политически лидери, които след предишния вот искаха ИТН да състави правителство - Корнелия Нинова, Мая Манолова, Христо Иванов.

Според него сега те са против кабинета на Слави Трифонов, защото не им предлага постове.

Да правят каквито искат уйдурми, ГЕРБ не го търсете в никаква схема, заяви той.

Все пак Борисов каза, че ако дойдат да му искат депутати, щял да даде 10, за да има кабинет. Отворен съм на диалог, всякакъв, стига да има кой да го води, ако продължават да ми говорят за джипка..., посочи той.

На въпрос, дали от ГЕРБ биха подкрепили правителство на БСП, Борисов отговори: "Те имат 30 депутати, несериозно е, третият дава акъл, петият дава акъл, не можеш да разбереш кой е бит".

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Коментари Напиши коментар

722

Българин в чужбина

преди 4 месеца

Не ми трябва никой да ме управлява. Каква е тая извратена психика? Харчи наште пари и ще ме управлява. Каде сте видели общт работник да взима участие в управлението на фирма. Там е за да работи, при определени условия с уважение, но да работи. Та, престанете с тия управления. Това са чиновници и ако Борисов още не го е осъзнал или който и да било от каквато и да е партия, да го осъзнае много бързо. Това не са доживотни постове и нямаме царчета, а платени чиновници.

721

ВандерлейЛюксембурго

преди 4 месеца

Този човек страда от някаква турбо комплексарска параноя. И смятам, че трябва да му се помогне. Не му се смейте и ядосвайте. Аз го съжалявам. Нуждае се от медицинска помощ. Това не е смешно.

720

Анонимен

преди 4 месеца

Ама ти вече не избираш! Койте пита?