Снимка: БГНЕС
fallback

С военен ритуал днес, 30 юни, в авиобаза „Граф Игнатиево“ бе отдадена последна почит към майор Валентин Терзиев – пилот на изтребител МиГ-29, който загина на 9 юни, изпълнявайки полет над морето край Шабла.

Да се простят с един от най-добрите ни пилоти в авиобазата дойдоха президентът Румен Радев, министърът на отбраната Георги Панайотов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров, висши военни, колеги, близки на пилота. Те изразиха своята признателност към отговорната и професионална служба, към неговата всеотдайност и любов към Родината, към волята му да преодолява рисковете в професията на военния пилот.

Последна почит към своя колега отдадоха и военнослужещите и цивилните служители от всички авиобази в състава на Военновъздушните сили. Те се сбогуваха с Валентин Терзиев – техен приятел и брат, който и в последния си тренировъчен полет изпълни отговорно и професионално задачите по защита на неприкосновеността на въздушното пространство на България.

Със заповед на министъра на отбраната майор Терзиев е повишен посмъртно в звание „подполковник“ и награден с орден „Свети Георги“ за офицери Първа степен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Тъпчо

преди 2 години

А кой уби пилота на хеликоптера, дето обърса носа на една ***. Едва не утрепа и екипажа заради хулиганщината си да покаже колко е супер-пилот на кугър. Разликата, че тук пилотът е държал да покаже какво може и трябва за да се порази целта - дълг или недоценка на възможноситите - не своите, а на тези на законите на физиката.

16

Frog

преди 2 години

Лека му пръст на човека.Изпълнил е дълга си като Летец.Да лети в Рая Душата му.

15

ПроСоТо

преди 2 години

А имало ли е ковчег?..Жилетката на пилота била ли е там?..Или са "отдали последна почит" на шлема му?..Дали са положили в празния ковчег и "черната кутия" на МиГ-а?..Колко трогателно "възпоменание"!!!..Ще му уредят ли гроб?..Ще има на него епитафията.."Ти жертва падна в неравна борба"?...Изобщо въпроси,въпроси,но..БЕЗ отговори..Защото.."Разровиш ли го /случая/ ще мирише и ще горчи като отрова"../познайте кого цитирах!/

fallback