Снимка: БГНЕС
Най-големият процент на ваксинирани е този на хората над 60-годишна възраст. Това каза бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов в ефира на bTV. 
 
"От момента, в който личните лекари имаха готовност да ваксинират, ние започнахме да разпределяме ваксини към тях. Личните лекари получават изключително голямо количество ваксини. Възрастовата група над 60-годишна възраст е в най-голям процент ваксинирана", заяви проф. Ангелов и подчерта, че близо 50% от поставените ваксини са на хора над 60 години.
 
"Всички, които работиха в Националния оперативен щаб заслужават висока степен на уважение и гордост. Дайте ми един пример от момента, в който не съм съобщавал добрите или лошите новини. Има ли момент, когато съм се крил зад Националния оперативен щаб? Един от най-големите упреци към нас от всички парламентарно представени сили, беше че НОЩ е закрит, че това е безотговорно действие и че няма кой да управлява пандемията. Ако сега мълчат, значи тогава са лъгали. Чувам единствено критики, отколкото планове за действия е Министерството на здравеопазването", посочи проф. Ангелов.
Още по темата
 
Той изрази благодарност към всички служители на МЗ, които през последната година почти не са се прибирали вкъщи и им постави висока оценка. 
 
"Доц. Кунчев е изключително добър професионалист. Той е овладял много епидемии преди това. Неговата работа да се критикува е най-малкото неподходящо в този момент. Този човек даде всичко от себе си и спеше в Министерството", подчерта Ангелов.
 
Попитан дали са изхарчени ли 70 млн. лв. неправомерно в болница "Александровска", той отговори: "Това е организирана спонтанност, няма нито едно незаконно решение, няма неправомерно изхарчени средства."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase