fallback

След година на изолация в Рилската света обител пристигнаха хора, за да си вземат от Благодатния огън за Великден.

"Важното е поклонниците, посетители да спазват правилата, които са за всички, нищо по-различно няма. Всички ние много грешим – това е една от причините за тази пандемия която обхвана Европа и целия свят, но когато има вяра, когато има силна молитва и покаяние Бог прощава, изцерява и дарява", заяви игуменът на Рилския манастир дядо Евлогий.

Oще по темата
За първи път от началото на пандемията беше позволено миряни да пренощуват в манастира при спазване на епидемичните правила и запълване на 30% от местата за настаняване.

Желаещи да си вземат от благодатния огън имаше и в Благоевградския храм "Въведение Богородично", който посрещна вярващите подобаващо. В храма всеки беше дошъл със своята лична молба към Бог и неговата всемогъща сила.

А точно в полунощ мемориалният кръст – символ и пазител на Благоевград, изгря в цветовете, символизиращи Възкресението Христово.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

И гуменка

преди 2 години

След дълга изолация отново започват да организират гейпартита.

10

Анонимен

преди 2 години

Ха ха . Какви са тия мако сръбски подметки. Яд ги е и чак хи боли корема от яд. Рилският манастир е по стар от сърбия и е по стар от мънкидония фиром биполярното разстройство 1000 пъти и с повече история. Е хайде всичкп най....и Бог да ви пръсне дано.

9

Един

преди 2 години

Отговарям на онзи , който смесва катедралите с Рилският манастир. Ще ме прощавал, но си НЕВЕЖ и не е лошо да прочетеш специализирана литература. Що се отнася до пластично-архитектурни достойнства Рилският манастир не може да се мери нито с Александър Невски, нито с Нотр Дам....,той е ПРИМИТИВ в сравнение с тяхното пластично величие. Лошо няма, но не ги сравнявай, защото показваш НЕЗНАНИЕ.

fallback