fallback

България влезе в ''черния списък'' на Русия. По информация на близката до президента Путин телевизия "Россия 1" от вчера сутринта България е поставена в листа с потенциални неприятели на Руската федерация.

Други страни в списъка са Великобритания, Съединените щати и Чехия.

Общ преглед
До съставянето му се стигна, след като президентът Владимир Путин подписа указ за прилагане на мерки за противодействие при недружелюбни действия на чужди държави, предаде Bulgaria ON AIR.

През последните седмици напрежението между Русия и Запада се нажежи до червено заради множество шпионски скандали.

Тази седмица българската прокуратура обяви, че подозира руска намеса във взривове в складове с боеприпаси на наша територия и изгони още един руски дипломат.

Междувременно днес американското посолство в София подкрепи суверенитета на България. В изявлението на мисията се казва: "България е приятел, съюзник в НАТО и стратегически партньор. Ние твърдо подкрепяме суверенитета на България и още веднъж заставаме заедно с нея срещу злонамерени действия на нейна територия“.

От посолството не посочват изрично дали позицията е свързана със събитията от последната седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

Самуил

преди 3 години

Единствените губещи от това сме ние. На Запада не им пука за нас изобщо, но на руснаците им пука и за това сме братски народ, та дори и да имат изгода от нас. Да, много хора твърдят, че са ни освободили, защото са имали изгода, но дори и така да е поне си останахме християни. Друг е въпросът, че руснаците не обичат дори повече от сърбите, които им се подмазват постоянно. Истината е, че не трябва да плюем Русия, а да се опитаме да бъдем поне веднъж хитри и ние и да не *** отношенията си с тях

91

Дмитрий

преди 3 години

Госпрдин Литвиненко, във Русия най-спокойна и най-благоприятна обстановка в Света, ако говорим за Ковид-19. 7-9 хил. човека инфицирани за денонеощие във държава с население 150 млн. човек. За сравнение във Белгия, къде население по-малко от Москва, звразени в 2-3 пъти повече. Европа във локдаун. Във Русия отдавна отворено всичко. Хората живеят нормален живот! Народ вакцин рат с най-хубави и най-ефективни вакцини, които нямат никакви странични ефекти, а ефективноста 98%!!!

90

Малко слонче

преди 3 години

Тоя черен списък само бивши "приятели" избягали от желязната прегръдка на големия брат :)

fallback