Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарна група в 45-ото Народно събрание утре.

Oще по темата
Това ще стане от 13 часа на "Дондуков" 2, става ясно от съобщение на прессекретариата му.

Първата по ред политическа формация в парламента е ГЕРБ-СДС, а кандидатът за премиер е Даниел Митов.

Днес Митов също участва в консултациите при президента. Възможностите пред него са връщане на мандата или реализация на мандата в рамките на седмица. Засега е ясно, че правителство на коалицията не получава подкрепа от нито една от останалите парламентарни сили.

Държавният глава се срещна днес последователно с всички парламентарно представени партии и коалиции.

В разговорите той подчерта, че трябва да се използват всички възможности за съставяне на стабилен кабинет, но без безпринципни коалиции и политическо безвремие.

Всичко за днешните консултации при президента вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

104

Марвин

преди 3 години

Смотани хора... Пак се хващате за ИТН. На този етап те не са длъжни да правят абсолютно нищо. Ред е на мутрата и лакеите му да създадат "правителство", но едва ли ще стане. Време им е да си ходят, дори и те вече го осъзнават, въпреки слабоумието си.

103

Анонимен

преди 3 години

И понеже Буци се отказа да е министър-председател, но това е за малко, като нищо ще ни натресе любимката му Деса, дуловска принцеса. А Даниел Митов е най-безличното същество в републиката. Деса поне и се носи славата.

102

СЕВДА - ТВ

преди 3 години

България слиза с още 1 място надолу по медийна свобода /112 от 180 държави/ и затова решихмеВсеки час да ви информираме за температурата на БацеВсеки два часа да ви информираме какво е ялВеднага да ви информираме след всяко негово посещение до тоалетната и за резултатите от това събитиеНа всеки половин час - информация за кръвно налягане, пулс, кръвна захар и т.н. и т.н.

fallback