Снимка: БГНЕС
fallback

Първото заседание на 45-то Народно събрание ще се проведе в старата сграда.

Това решиха представители на парламентарните сили, избрани на последните избори. Те се събраха този следобед на организационна среща за първия ден от мандата си, предаде БНТ.

Oще по темата
Единствено от ГЕРБ не коментираха решението, но от казаното от участниците в срещата стана ясно, че те са били против.

Първото заседание на новия парламент ще е в четвъртък 15 април от 9.00 часа. Това стана ясно, след като днес президентът Румен Радев подписа указ за свикването му.

Според Конституцията след свикването на парламента и след консултации с парламентарните групи президентът възлага на кандидат за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група - тази на ГЕРБ, да състави правителство.

Няма срок, в който държавният глава да връчи първия мандат, но срокът за изпълняването му е 7 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен, к.66Кои и защо да нахлуят?! Та нали самият Бойко Б. е бивш майор о.р. от ВМШ от Татово време? В ГЕРБ има още випускници на Висшата милиционерска школа.

76

Краси

преди 3 години

Комунистът Боко Тиквата незабавно да бъде набутан в затвора !

75

дедо иван

преди 3 години

Започва голямото шоу наречено 45 Парламент. То и името му това означава - Говорилня.Настанете се удобно пред телевизора, сипете си питие и гледайте сеир - шоуто ще бъде незабравимо, актьорите са много интересни и надъхани! Но не им се връзвайте на приказките. По делата им ще ги познаете - кой кой е и кой за какво се бори.

fallback