Снимка: Омбудсман
fallback

Омбудсманът Диана Ковачева се противопостави на исканията за поскъпване на тока, за което настояват електроразпределителните дружества от 1 юли.

Oще по темата
Ковачева е изпратила препоръка до регулатора КЕВР, в която иска прозрачност, обективност и безпристрастност при вземане на предстоящото решение за утвърждаване на цените в сектор "Електроенергетика".

Омбудсманът апелира за баланс между интересите на енергийните предприятия и гаранции за защита на гражданите - клиенти на дружествата, включително чрез изготвянето на безпристрастен и обективен анализ за изпълнението на показателите за качество.

"Обезпокоително на фона на утежнената епидемична обстановка, която доведе граждани и бизнеса до големи финансови затруднения, е исканото увеличение от ЧЕЗ на 44% на нощната тарифа, както и средното увеличение на Енерго-Про - 1,6%, и на ЕВН - 2%“, посочва общественият защитник.

Диана Ковачева напомня, че през 2020 г. оплакванията в институцията на омбудсмана, свързани с некачествени електроснабдителни услуги, са нараснали значително. Основните оплаквания на гражданите са за честите прекъсвания, ниското захранващо напрежение, авариите по електроразпределителната мрежа и др.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 3 години

тока поскъпва защото такива неадекватни чиновници като тая не могат да кажат защо не трябва да поскъпва тока.И аз знам че не трябва да поскъпва тока но защото.Една сметка с калкулатора тази направила ли е.Тя навярно и калкулатор не знае какво е

12

roko

преди 3 години

След два дни има избори, пак ги изберете!

11

Анонимен

преди 3 години

АЗ съм против СЛЪНЦЕТО

fallback