Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Какви са условията за ваксиниране на гражданите от други страни? За организацията на ваксинационния процес в Швеция разказва д-р Станимир Хасърджиев, генерален секретар на Европейско партньорство по здравеопазване.

„Ваксинират изключително само възрастни и болни хора. И няма значение дали си кмет, дали си журналист или учител, или каквато и да било друга професия“. Това каза за предаването „Брюксел 1“ по Bulgria ON AIR д-р Станимир Хасърджиев.

„Единственият подход, поради който можеш да получиш ваксина, е по точни и ясни критерии за това, какъв е рискът от смъртност при теб. Т. е. гражданите с по-голям риск от смърт при евентуална  ковид инфекция имат предимство и само те имат достъп до ваксината. Там хората наистина чакат с огромно нетърпение да дойде моментът на ваксинацията им“, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 3 години

За каква солидарност се пише и говорим? Такава НЯМА нито в ЕС, нито в България. В целия свят започнаха с ваксинация на възрастни и хронично болни! Тук ваксинират с РНК ваксини млади 25-45 годишни, работещи в банки, телекоми, големите фирми и т.н. Защо? За да могат да си отидат на почивки и екскурзии в чужбина.

6

С.В.

преди 3 години

Нали при нас е лошо,неорганизирано,изобщо всичко е само плюене. Е идете на запад и се молете за ваксина нещастници. Ще има да я сънувате. Тъпо и неграмотно българсконплеме.

5

Анонимен

преди 3 години

Зависи за коя чужбина става дума. Ама като цяло във великия ЕС ваксинацията изостава, сравнено с Англия, Израел, Сърбия, все страни извън Ес

fallback