fallback
 
На 28 март отново ще преместим стрелките на часовника. 119 държави ще сменят времето.
 
"Тази идея е отпреди повече от 100 години и така е трябвало да намалят разходите за енергия", обясни в ефира на Bulgaria ON AIR бившият социален министър Иван Нейков. Според него днес обществата са разколебани и не виждат смисъл в това.
 
"Мина една гигантска дискусия, хиляди хора бяха питани и се оказа, че 80% от хората в ЕС са ЗА да отпадне, в България 50%, но нямаше изследване направено сред бизнеса и предприемачите", заяви бившият социален министър.
 
Той изтъкна, че 2021 г. трябваше да е последната, в която сменяме времето.
 
"Големият проблем е, че не се постигна съгласие между отделните страни. А и днес този сериозен аргумент - икономическият, всъщност вече няма тази тежест. Все по голям дял имат възобновяемите източници на енергия. Тоест основният аргумент вече не тежи", добави бившият социален министър.
 
Нейков даде мнение и за предизборната кампания.
 
"Има много непрофесионални обещания в предизборните програми. Общата тенденция е да се говори, каквото електората очаква" , категоричен бе той.
 
Нейков коментира заложеното увеличение на средната работна заплата в някои обещания. "Това е като да знаят колко ще е средната температура на нацията.  Държава няма инструмент за подобно нещо, а не че е невъзможно", обясни още той.
 
И допълни: "Аз мисля че такъв пандемичен риск за икономиката у нас няма. Българският бизнес е издръжлив и креативен, много по устойчиви икономики бяха ударени Но заслугата не е на правителството. Над 93% от всички български предприятия са микропредприятия, тоест с по 9 и по малко работници, те имат гъвкавост и могат да оцеляват, стискайки зъби"
 
Според бившия министър това е и причината да се понесат по-лесно ударите на пандемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

81

Анонимна1

преди 3 години

Моля всички на протест!!! Майка на 3 деца сам, божието време е зимното и не трябва да се сменя повече!!! Подкрепете да се саберем, това е поредната подигравка с хората, До всички майки кито знаят това!!!

80

Анонимен

преди 3 години

Нейкоов,след като унищожи една добреработеща пенсионна с- ***,с милиарденрезерв,защо ни тровиш все още.Отидепри сорос на завет.Хората ходят наработа с памперси ,заради твойте упокойни сто точки.Ще те спомена вчерква,и вече ,каквото се каже.

79

Анонимен

преди 3 години

Нейков, Нейкоооов! "Хората не виждат смисъл..."ХОРАТА, Нейков! Ама времето се сменя по заповед на други същества...(а и ти беше част от тях!)

fallback