Снимка: БГНЕС
fallback

Проф. Андрей Чорбанов от БАН е приет в болница с COVID. Новината съобщи в личния си профил във Фейсбук математикът Петър Велков и бе потвърдена от източници на "24 часа". Ръководителят на лабораторията по експериментална имунология към института е в болница от петък, като състоянието му е средно към тежко. Скенерът на белия му дроб показвал сериозни резултати и двойна бронхопневмония.

По информация на Петър Велков проф. Чорбанов се влошил след около седмица с температура, двоен прием на антибиотик и потвърдена със скенер COVID инфекция.

Математикът припомня и че в различни медийни изяви Чорбанов е споделял, че вече е прекарал вируса и няма да се ваксинира, защото прекаралите заболяването имат траен имунитет срещу вируса и че естественият имунитет е много по-силен от ваксиналния.

Последното медийно участие на Чорбанов беше миналия понеделник като гост в bTV. През изминалата седмица обаче той участвал в събития на политическата партия "Има такъв народ" на Слави Трифонов, от която се кандидатира за народен представител, казва още Велков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

198

До всички

преди 3 години

Има официално съобщение от Света Анна че е с хоспитализиран и с ДВА положителни ковид теста.Никой никого няма да може да съди. Професорът е публична личност и заслужава да понесе този резил.

197

Недоверчивия

преди 3 години

Уви, не може да се вярва нито че е болен от ковид, нито че не е. Чорбанов би отрекъл, че е болен от ковид, защото това го компрометира като авторитет. А може и да лъжат, че е болен. В такъв свят живеем...

196

Анонимен

преди 3 години

Велков, дребна душицо, толкова си злобен, че чак да му стане жал на човек за тебе.

fallback