Снимка: БГНЕС

42-годишна бременна жена с COVID-19 почина в Благоевград. Тя е била приета в болницата в града преди 3 дни.

Починалата е майка на едно дете и е била бременна в петия месец. Живее в Разлог, но е била наблюдаване от лекар в Благоевград.

В началото на седмицата се оплакала на гинеколога си, че има температура и дишането ѝ е затруднено. Транспортирана е в областната болница в Благоевград и първоначално е била  приета в акушуро-гинекологичното отделение.

Веднага е била настанена в реанимация. Няколко пъти са провеждани консултации със столични лечебни заведения за лечението й.

По нареждане на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов Изпълнителна агенция „Медицински надзор” започва проверка по случая, съобщиха от здравното министерство.

Още по темата

"Приемащата акушерка докладва, че е с температура и задух. Уточнихме това и веднага заповядах и беше приведена в реанимация. Направиха се консултации с колеги, направихме  и рентгенография. По принцип такава на бременни не се прави. Доказа се пневмония”, коментира директорът на болницата д-р Огнян Митев пред Нова тв.

Сериозна е ситуацията със свободните Covid легла в болницата в Гоце Делчев, каза министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който днес беше на посещение там. Заедно с премиера Бойко Борисов той провери как се спазват противоепидемичните мерки в Кюстендил.

По думите на Ангелов болницата в Кюстендил, където остават само 20 свободни легла за пациенти с коронавирус, също е под натиск: "Снощи са приети девет човека, остават 20 свободни легла, от които едно дете на година и осем месеца. Разбрахме се как да направим новата организация, така че нещата да са добре. В Гоце Делчев леглата са почти изчерпани. Ще направим организация със съседните болници, с директора на РЗИ-Благоевград, така че ситуацията да бъде спокойна“.
 

Коментари Напиши коментар

99

Анонимен

преди 1 година

Първо да се търси дивидент от новина за починала бременна жена е абсолютно недопустимо. Второ, който не харесва мерките да протестира, но всеки е длъжен да ги спазва особенно Дистанцията трябва да бъде абсолютно задължителна завинаги. Тя поне не струва пари като омразните маски, които трябва да са препоръчителни но не и задължителни...

98

Анонимен

преди 1 година

Първо да се търси дивидент от новина за починала бременна жена е абсолютно недопустимо. Второ, който не харесва мерките да протестира, но всеки е длъжен да ги спазва особенно Дистанцията трябва да бъде абсолютно задължителна завин са ги. Тя поне не струва пари като омразните маски, които трябва да са препоръчителни но не и задължителни...

97

Анонимен

преди 1 година

Пълни глупости