Снимка: БГНЕС
fallback
"Благодарение на ваксините се очертава възможност около септември месец тази година да успеем да контролираме заболяването от коронавирус, специално в Европа и САЩ, защото ще се постигне някакъв групов имунен отговор."
 
Това каза пред БНТ известният хематолог и консултант на Националната пациентска организация д-р Чавдар Ботев.
 
Той е на мнение, че все пак трябва да имаме едно наум за ваксините, тъй като са направени за една година, а не за десет, но такава е епидемиологичната обстановка.
 
Според него, на този етап може да се твърди, че 40% от хората по принцип не боледуват от коронавирус и това е големият резерв.
Oще по темата
 
"Ако живеете с човек и той е заразен, и сте в много близък контакт, този процент е 40. Също лекари, които са на първа линия в различни държави и в големи групи, този процент се запазва. Което говори, че най-вероятно сме прекарали някакви коронавируси или други вируси и създаваме някакъв кръстосан имунитет", допълни хематологът.
 
Голям брой хора са преболедувалите. Скритите са тези, които не са се обявили. Според д-р Ботев в България над 50%, може би бройката е два пъти по-голяма от тези, които са преболедували реално.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 3 години

Ами да се местим в САЩ или Европа, щом почнахме и тях да коментираме. Народа го интересува кога ще може да на влее заразата и нас.

9

до До 6

преди 3 години

Образовай се малко...имбецила в коментарите е един и май си ти амебо

8

Дебелите да мислят

преди 3 години

Според данни цитирани в "Уошингтън Поуст" 88% от смъртните случаи от коронавируса са в страните, където над половината население е плувнало в тлъстини (BMI - индекс на телесната маса над 25), а най-лоши са последствията при хората с BMI над 30. Сред тези страни са и САЩ, и Британия, и Италия.Ето ви нагледно доказателство какво безумие е либерастията - нали било чудничко да си бодипозитивен, да се радваш на тлъстините си и да ги смяташ за красиви. А накрая идва природата и почиства грешките си.

fallback