Снимка: БГНЕС
fallback
"В момента сме в третата вълна, която се очакваше. Добрата новина е, че тежестта на заболяването не е толкова свирепа, колкото беше в началото на ноември. Тежките случаи не са толкова много на фона на бройките. Смятам, че здравната система ще издържи". Това заяви пред Нова тв кардиологът проф. Иво Петров.
 
Според него обаче вървим към една демографска катастрофа.
 
"Всички държим ключа към решаването на тази демографска криза. Българският народ трябва да осъзнае силата, възможностите и посланията на предците ни", каза той. Според него символиката на 3 март е в това, че празникът е началото на една нация, която въпреки турболенциите се обединява.
Oще по темата
 
"Точно такива са и времената тука, пълни с турболенции. Минаваме през тежък физически и психически период. Мисията на лекарите преди и героите на тогавашното време е една и съща. Колегите на първа линия и сега се борят с един толкова голям и мощен враг. Именно заради това казвам, че може да се направи аналогия", заяви кардиологът. 
 
Той смята, че сега ще се види как може да се обединим, когато срещу нас има голяма заплаха. 
 
"В борбата срещу тази заплаха смятам, че сме обединени. България стои доста добре в момента на картата с този враг", каза още специалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

99

Ще ви се

преди 3 години

До ИдеалистКакъв идеалист си, та ти си проста опорка, като Методи Андреев, като Павел Попандов, като Кеворкян, като червения професор по история, който нарече публично Президента нищожество. Когато ни ограничаваха било заради изборите, за да не можете да гласувате, сега отвориха и щели сте да се заразите и пак ще се пречи на изборите. Е, хайде стига! Наспете се и решете какво искате! Като тия майки ли са мащехи ли, дето висят по улиците и площадите да търкат на Мая билетчето за перламента.

98

daa

преди 3 години

Какви вълни,какви 5 лева господа доктори? Вълната е една единствена,просто ние като "спазваме извънредните мерки", отлагаме НЕИЗБЕЖНОТО. Мина цяла година,светът спря да функционира за 2-3 месеца,всички се скриха като мишки и резултата какъв е- вируса не е спирал,а само ВРЕМЕННО се е скрил и то докато ние излезем от дупките си. А колко от времето си сме пропиляли,огромна част от хората загубиха бизнеса си.Вирус има,но МЕРКИТЕ не струват и сега си измислят 1,2,3,4,5 и т.н.вълни,за да се оправдаят

97

Анонимен

преди 3 години

Това плашило от къде го измъдриха.

fallback