Снимка: bTV
fallback

Треньор на шампиони по вдигане на тежести остана на улицата. Случаят е от Търговище, където местният треньор на клуба по щанги Илиян Събев и семейството му губят общинското си жилище в средата на зимата и бяха принудени да живеят в спортната зала.

Причината - липсата на средства и принудително напускане на общинското жилище, в което живели.

"През 2020 г. поради епидемичната обстановка много хора останаха без работа. Моята съпруга също остана без работа, разболя се. Останахме с моята заплата като треньор към спортното училище, която е 400 лв. на месец", разказа Събев.

Започнали да се затрудняват с плащането на сметките, спрели им тока. Така по празниците били принудени да се подслонят в залата – Илиян, съпругата му и трите им деца. Съблекалнята с маса, 4 стола и кушетка се превърнала в едностайно жилище. Спели на пода върху завивки.

Зам.-кметът Валентин Велчев заяви, че не е имало действия по освобождаването на жилището, но треньорът вече си е намерил друга квартира на свободния пазар. Семейството е дало и два наема депозит – въпреки че това са всичките им пари.

А Илиян Събев готви истински шампиони в Търговище. Една от възпитаничките му е европейски шампион, а голямата му дъщеря е републикански златен медалист. Трудностите обаче не я отказват от щангите.

"По принцип не ми повлия много добре, но пак казвам - аз съм доста борбен човек и залата винаги е била мой втори дом", заяви Симона Събева.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Ердал

преди 3 години

От щанги файда йок да си трошиш тялото на младини,дори да станеш шампион пак не вземаш големи пари.Това тяло иска подръжка в тренировъчни лагери,състезания и естествено добра храна и хапчета.

27

Анонимен

преди 3 години

'Що имат три деца тия, като нямат пари за ток бе?!?! Тия деца само с любов ли се гледат?!?!

26

Saki

преди 3 години

Ехе брадчеда,как сложи черните очила и се мутрееше в репортажа. Ей научи се да си плащаш сметките бе .

fallback