Снимка: БГНЕС
fallback

Изключително много вярвам на науката и тази ваксина ще ни позволи да живеем свободно. Надявам се всички да постъпят като нас и да се ваксинират. Това каза проф. Асен Балтов, директор на най-голямата спешна болница у нас "Пирогов", минути след като той също бе ваксиниран. 

Oще по темата

"Независимо, че съм изкарал COVID, смятам че трябва да се нaправи и от преболедували, защото няма траен имунитет, антителата постепенно спадат", допълни той и каза, че се чувства така, както преди ваксината. Той ще остане 15 минути под наблюдение, каквито са изискванията на "Пфайзер", за да се проследи въздействието на ваксината.

В "Пирогов" днес ще се ваксинират 40 медици - докторите и сестрите от реанимациите, както и от УНГ отделениеито, които са в непрестанен контакт със заразени. В следващите 3 дни ще бъдат ваксинирани още 100-110 човека, а общо изявилите желание до момента са 1000, допълни проф. Балтов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

109

Чоко

преди 3 години

Бих попитал и още нещо. Защо, хората изкарали Варицела на 3 годишна възраст имат имунитет за цял живот а хора изкарали Ковид да нямат ? Ей, така просто да ми отговори това докторче.

108

Чоко

преди 3 години

Освен това Ковид вече се превръща във вътрешно болнична инфекция. До мен беше възръстен мъж с операзия на тазобедрена става, който беше свален в Ковид отделението тъй като дал положителен резултат. Така, че нека болниците разделят потоците, защото не е много приятно да те излекуват от нещо а после да се влошиш от Ковид, който си пипнал в болницата.

107

Чоко

преди 3 години

Изкарах Ковид, тежко. С двустранна бронхопневмония, десет дни непрекъсната температура и занижена сатурация на кръвта. Слава Богу не стигнах до кислородна терапия. Тези на кислорода едва стигаха до тоалетната и цял ден ги водехме като малки деца и 10 метра изминаваха за 10 минути. Не пожелавама никого такова изкарване на болеста. Персонала беше изключително отзивчив и 75 % бяха момчета и момичета до 30 годишна възраст. Благодаря им за грижите и Бог да им даде професионални успехи

fallback