Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед

Днес затваряме годината и дай Боже всичко да остане зад нас. Ние се намираме във война, но дойде нашето оръжие. Тези малки флакончета ще ни спасят! Ще ни върнат прегръдката и целувката с нашите деца и близки. Ние имаме необходимост да върнем целувката и прегръдката. Това заяви ген. Венцислав Мутафчийски, който не вторият ваксиниран с ваксината на Пфайзер срещу COVID-19.

Още по темата

В 10.01 часа започна ваксинирането на част от личния състав на Военномедицинска академия (ВМА). Първият ваксиниран в лечебното заведение беше генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

След него личен пример ще дадат редица знакови имена в родната медицина, сред които проф. Никола Владов, професор Крум Кацаров, професор Илия Салтиров и т.н. В първата група, която ще бъде ваксинирана – съобразно бройките за ВМА, са включени лекари, медицински сестри и санитари, които работят на първа линия в борбата със заразата в десетте COVID-клиники.

В УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив първи срещу коронавирусна инфекция се имунизира председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров. "Правя го първо, защото вярвам в постиженията на медицинската наука. Второ, защото е крайно време да заживеем както преди епидемията и трето - за да дам пример на пациентите", подчерта д-р Маджаров след като му беше поставена ваксината.

Само през днешния ден доза от препарата срещу COVID-19 ще приемат 163 лица от медицинския персонал на 12 болници в град. В следващите дни ще бъдат имунизирани още 440 медици.

 

Коментари Напиши коментар

294

ФАЛКОНА ИЛИ ФЛАКОНА

преди 1 година

В бидони, туби и флакони колбасарски и други цехчета ще бълват без етикети бистри вакса-разтвори. Цена на едро 10 литра/2 лева.ЩЕ ИМА МАСОВИ ТЕЛЕВИЗИОННИ ИНЖЕКТИРАНИЯ! ВЯРВАЙТЕ ВСИЧКО Е ТОЧНО!Шишо Бакшишо и той ще си бие флакончето в Шоуто.

293

Анонимен

преди 1 година

Защо се бият на два пъти?Защо ги съхраняват на минус 70?Ако пропуснеш доза какво ще стане?

292

Анонимен

преди 1 година

Защо се бият на два пъти?Защо ги съхраняват на минус 70?Ако пропуснеш доза какво ще стане?