fallback

Нови мерки в борбата с коронавируса бяха обявени тази вечер. Това стана факт часове след регистрирането на нови черни рекорди на заразени и починали от коронавирус в България. Ще се взриви ли здравната система от много болни?

Oще по темата
"Като лекар съветвам за следното: 2 метра разстояние и никакъв градски транспорт по възможност, също - работа от вкъщи, чистота, къпане всеки ден. Относно взимането на проби за PCR тестове - неприятно е да се вземе секрет от носа, защото се стига почти до корена. Така е и с гърлото - дълбоко, за да има добра намазка. Ако си измиете зъбите, пиете кафе или ядете бонбон, лекарят все едно не е взел нищо", обяви за "Денят ON AIR" специалистът по УНГ д-р Богомир Фурнаджиев.

Според него е имало много тънки моменти, които били неглижирани във времето.

"Трябва да се направят курсове, за да може правилно да се взимат секрети и проби", посочи той и добави, че системата е претърпяла много критики.

"Живея до гимназия - учениците отиват да пият кафе, свалят маските, след което се прибират. Изпуснахме времето за мерките, преди седмици трябваше да се затворят стадионите. Привърженик съм на разстоянията. Маските спират прах, бактерии, но трябва и разстояние", допълни лекарят.

"За да имате патология, трябва да мине през горните дихателни пътища", обясни д-р Фунардижев за Bulgaria ON AIR.

Според него плановите операции не бива да спират в лечебните заведения. "Когато сте в гнездото на заразата, няма как да не се заразите. Ние обаче забравяме и алергиите. Ядосан съм, трябват крути мерки веднага!", посочи д-р Фурнаджиев.

По негови думи у нас можело да се направи малка обособена полева болница.

"Персоналът го няма, защото лъснаха дупките от последните 20 г. Няма време за чакане. Категорично трябва да е силен имунитетът, но не както спортистите взимат добавки. Препоръчвам витамин Д, да се ляга преди 23:00 ч, да не се консумира почти никакъв концентриран алкохол", посочи лекарят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 3 години

Прав е човека, но в някои подробности бърка. Трябват не крути мерки, а адекватни марки. Крутата мярка може да е полезна, а може и да е вредна. Мина достатъчно много време, за да могат даже и мутрите да схванат кои мерки са адекватни и за каква ситуация, но явно още не са и даже не се и замислят, че има адекватни и неадекватни мерки.

35

Дядо Соци

преди 3 години

До Анонимен 20 Бойко е един. Учители много.

34

Тато из Правец

преди 3 години

Почти сигурен съм ,че този коментар ще бъде изтрит,но го правя. На Световен еврейски съвет се взема решение населението на земята да бъде редуцирано до 500 000 000 души ! Който е имал късмета да попадне сред ,,избраните,, ще живее ,другите ще са тор в майката Земя...

fallback