Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Сериозни опасения за разрастването на епидемията от коронавирус у нас изрази здравният министър Костадин Ангелов.

Още по темата
Според него ако нещата продължават по този начин здравната ни система няма да издържи на многото болни.

"Имаме дифузно разпространение на COVID-19. Вече не говорим за огнища и ако продължаваме с неглижирането на мерките, в един момент може да се окаже късно“, предупреди здравният министър от своя профил във Facebook.

"Затова предложих допълнителни мерки, които да гарантират социалната дистанция. Само чрез нея можем да прекъснем веригата на разпространение на вируса“, категоричен бе Ангелов.

"Очакват ни тежки зимни месеци – влизаме в грипния сезон и рискът здравната система да не издържи е реален. Медицинските специалисти в болниците и в спешна помощ, здравните инспектори са на абсолютния си физически предел.

От нас като общество зависи дали ще им помогнем, за да помагат те на нас", написа проф. Ангелов.

Имаме дифузно разпространение на COVID-19. Вече не говорим за огнища и ако продължаваме с неглижирането на мерките, в...

Публикувахте от Kostadin Angelov в Вторник, 27 октомври 2020 г.

Коментари Напиши коментар

95

Анонимен

преди 1 година

Какви мерки бе, министр. Снощи се върнах с полет от Испания, не само че температура не мерят, нито декларации вече взимат, които уж бяха задължителни. Ами стои една лелка с бял халат и само наблюдава как минават хората покрай нея. Това ако са мерки, аз съм трамвай, както казвах е като деца. Ей, ви, пандемия

94

Анонимен

преди 1 година

Тоя се исказва все едно за пьрви пьт поема поста , заради неадекватните му деиствия кои знае колко хора ще умрьт

93

Ал. Матросов

преди 1 година

Е, то не може да гориш маски по площадите и да бойкотираш всички възможни препоръки и после да викаш - "правителството не се справя с вируса",... който ние усилено разпространяваме.