Снимка: БНТ

Студенти от различни университети протестират с искане за оставка на правителството и главния прокурор, предаде Bulgaria ON AIR.

Голям транспарант "Оставка" е издигнат на фасадата на Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Още по темата
Въпреки че протестът е пред сградата на СУ, студентите са от различни университети - УНСС, УАСГ, СУ, Техническия университет, НСА.

"Излизаме с мотиви за оставка и искане за предсрочни избори. Ние с голяма част от хората сме се запознали в Триъгълника на властта. Случи се спонтанно протестът и излязохме пред СУ", разказаха част от протестиращите студенти.

"Мотивира ни това, че няма резултат вече толкова време. Решихме да се легитимираме и като студенти и имаме ясно изразена позиция", посочиха още те.

Бъдещите висшисти бяха категорични, че ги е грижа за бъдещето на България. По думите им в момента сме в тунел и нещата не изглеждали никак розови.

"Корупцията, която ни е превзела, разяжда нещата отвътре. Нямаме амбиции да приличаме на друг студентски протест, засега организацията ни е добра. Акцията, която е спонтанна е с идея да събере студенти от различни факултети и университети", казаха още студентите за Bulgaria ON AIR.

Студентите не искат да се правят паралели и да ги сравняват с "Ранобудните студенти" от предишните големи протести преди 7 години, но признават, че целите и задачите им са същите. "Целим промяна, а не подмяна".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase