Снимка: БГНЕС, архив

Общ преглед
Участниците в 97-ия поред антиправителствен протест в столицата блокираха движението по бул. "Цар Освободител".

И тази вечер демонстрантите се събраха около фонтана пред Президентството, за да се включат в традиционната акция под надслов "Нас не ни е страх".

Протестната проява протича спокойно при слабо гражданско присъствие.

Тази вечер беше обявено, че в петък, когато ще се проведе петото поред "Велико народно въстание", се очаква у нас да пристигнат четирима евродепутати.

Исканията остават непроменени - оставка на правителството и на главния прокурор, предсрочни избори, свикване на Велико народно събрание, промени в Конституцията.

Малко след 8:30 часа днес група протестиращи от Благоевград се оковаха във вериги и застанаха на пешеходната пътека пред централния вход на областната дирекция на полицията. Така те поискаха оставката на правителството.

Поводът за сутрешната акция по думите на участниците е, че трима от тях са викани няколко пъти в полицията, за да дават обяснения за хвърлянето на яйца по време на визитата на Цвета Караянчева в Благоевград.

В ранния следобед днес протестиращите бяха призовани в съда. Те имат повдигнато обвинение по бързото производство за хулиганска проява.

Заради неявяване на един от протестиращите делото беше отложено за 19 октомври, предаде Bulgaria ON AIR.

Протестиращите са категорични, че ще продължат да изразяват недоволството си, независимо какъв ще бъде изходът от делото в понеделник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар