Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Наблюдаваме първите етически и естетически протести в България. Хората, които са на площада не са нито гладни, нито безперспективни. Усещането им е, че те просто не стоят добре на едно и също селфи с властта". Това заяви Любен Дилов-син  пред Нова тв.

Още по темата

"Няма ясно формулирани политически противопоставяния, както беше през 2013 г., когато имаше ясна демаркация ляво-дясно", посочи още той. И допълни: "Според мен правителството само се вкара в един капан, в който и да иска, вече не може да подаде оставка в момента и е любопитно какво ще се случи.".

"За мен нещата са много прости. Хората, които протестират, просто не искат да живеят повече така. Моделът на децентрализирано управление казва кой какво да прави е модел на феодализма. В нормалните държави хората определят администрацията и институциите, които работят независимо от политиците и това движи основната част от живота. Политиците дават по-глобална насока", смята комуникационният консултант Любомир Аламанов.

"Лъжата, че ако няма една политическа партия всичко ще се срине, е една тъжна лъжа. Хората искат една нормална държава – когато има престъпление, главният прокурор да го разследва", коментира още той.

"Хората искат някой да поеме отговорност. На нормалните хора им омръзна да живеят в ненормална страна", каза Аламанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase