Снимка: БГНЕС

Няма да се връщат КПП-та и да се въвеждат отново строги мерки срещу коронавируса, заяви министърът на здравеопазването Константин Ангелов в предаването "Лице в лице" по bTV.

Той бе категоричен, че подобни слухове са лъжи, които целят да въздействат върху психиката на хората.

В началото на епидемията знаехме малко за вируса, работихме в състояние на неинформираност, обясни здравният министър и посочи, че сега вече тази инфекция е донякъде контролируема.

Още по темата
"В България няма здравна криза, няма натиск върху системата", увери Ангелов и добави, че няма динамика на увеличаване на постъпилите хора в лечебни заведение и това го доказват бройката заболели в интензивните отделения.

Той бе категоричен, че здравната система е подготвена по отношение на апаратура и дезинфектанти за месеци наред. В момента предстои закупуването на допълнителни средства за всички служители на първа линия, съобщи министърът и призова всички да подкрепят българските лекари и медицински работници.

Проф. Ангелов призна, че немалка част от хората неглижират симптомите и постъпват късно в болница. При висока температура няколко дни, кашлица, обща отпадналост – да се търси лекарска помощ, а да не се предприема самолечение, посъветва той.

Здравният министър отново отбеляза, че когато има ваксини у нас, те ще бъдат безплатни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase