Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Извършена е ексхумация на починалия от COVID-19 абитуриент във Велико Търново, съобщи "Труд“.

Експертизата на трупа на 19-годишния Христо Денев е по разпореждане на Националната следствена служба.

Процедурата в гробищния парк в старата столица е започнала в 10 часа на 27 август. Великотърновската полиция оказва съдействие, като осъществява отцепването на района и охрана.

Преди седмица Софийска градска прокуратура бе определена да осъществява ръководството и надзора по случая със смъртта на абитуриента от Велико Търново, лекуван от коронавирусна инфекция в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.

Младежът е бил хоспитализиран на 12 юли с положителен PCR тест за коронавирус. Девет дни по-късно състоянието му се влошило и Христо е бил преместен в реанимацията, където е интубиран. След 10 дни борба за живот на 31 юли момчето издъхнало.

Oще по темата

Веднага след постъпването на материалите в Софийска градска прокуратура наблюдаващите прокурори са образували досъдебно производство за това, че на 31 юли в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно-регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, е била причинена смъртта на младежа.

Разследването по делото ще се извършва от следовател от следствения отдел при Софийска градска прокуратура. Предстоят множество процесуално-следствени действия за изясняване на обстоятелствата по случая и най-вече да се установи дали са налице допуснати от страна на медицински лица пропуски и грешки при лечението на пациента, които евентуално да са в пряка причинно-следствена връзка с настъпилата смърт на младежа.

С оглед значителната правна сложност на случая и необходимостта от предприемане на мерки за осигуряване на своевременно и законосъобразно извършване и приключване на разследването е сформиран екип от прокурори от Софийска градска прокуратура, които да работят по него.

"Не ме безпокойте, няма да давам информация", заяви почерненият баща адвокат Денев пред изданието.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

143

Анонимен

преди 3 години

Нещо замлъкна тази устатница, лекарката от същата търновска болница дето беше подела кампания срещу доц. Мангъров. Говори се в града, че е много активна при осигуряването на донори, търговийки с органи върти тая лекарка. Дано никой да не попада в ръцете й, че ще има бърза, директна и преждевременна среща със св. Петър

142

Маскарад за симптоми

преди 3 години

Не ходете при мръсните бели престилки само на вид са бели иначе там върлува най противната деморализирана и прогнила сганньовина от уродливимърляци и првестъпници умишлено инжектиращи хората с позитивни уж тестове с някакъв непознат коктейл от който моментално умират.Това са чиста проба убийци И вие вярвате на тази СМЕТв престилки.Като ви ексхумират и разрежат на 1000 парчета чак тогава на повечето маскирани олигоф.ще ви доде акъла че те никога всъщност не са лекували и не лекуват нищо.

141

лекар

преди 3 години

Днес никой не умира от дифтерия,коклюш,морбили и скарлатина защото има ваксини за първите 3,а скарлатината се лекува с лекарства.За съжаление до момента няма нито ваксина,нито антивирусни антибиотици срещу коронавируса.Затова умират толкова много хора-и у нас и по света.

fallback