Снимка: БГНЕС
Ясно разписани правила за връщане на децата в училище няма, те трябваше да са готови преди месец. Това каза д-р Таня Андреева, бивш министър на здравеопазването, в ефира на bTV.
 
"Противоепидемичните мерки трябва да бъдат обмислени до най-малките детайли - до това какви дезинфектанти да се използват. Трябва да се знае кой контролира този процес, защото не зная дали ще са две години, но минимум още година ще си говорим за това заболяване", обясни д-р Андреева.
 
Тя не смята за правилно да се създава работна група между Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието.
Още по темата
 
 
"Изпитвам ужас от създаването на работни групи, които трябва да решат нещо, което всеки един специалист по обществено здраве може да седне и да напише. Създаването на работни групи губи много време", обясни бившият здравен министър. 
 
Д-р Андреева, която е гинеколог, каза, че прогнозите за бейби бум тази година не се оправдават.
 
"До този момент са родени около 42 000 бебета в Българя от началото на годината, което означава, че до края на годината ще се запази тенденцията за около 60 000 бебета. Притеснителни са абортите, които се правят. Това показва, че хората имат много страхове в тази ситуация", коментира още д-р Андреева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase