Треньорът по джудо Иван Вакарелски цели 47 дни живя и се грижи за болните в инфекциозното отделение на на многопрофилната болница в Пазарджик. 

"Старая се този спомен от отделението да избледнява, понеже беше много тежко.  Искам да остане само споменът с моите колеги - медиците, защото те са много важни. 6 човека починаха, откакто аз влязох там. Хората се мъчат изключително много, тежко е. Личното оцеляване е най-важно вътре. Хората там се борят с един враг, който успя да парализира целия свят", сподели доброволецът в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Иван Вакарелски сподели, че предпазното облекло, което е носил през цялото време, е със залепваща материя отпред и качулка. Ръкавиците са 3 чифта, а той е използвал респираторна маска, която е била неудобна, но предлага голяма защита. След това се слага еднократна мантия, обърната наобратно, очила или шлем, допълни Иван.
 
"Като видях цялата тази мъка, излязох много по-добър човек. Има спокойна смърт, но има и изключително грозна смърт - там разбрах това нещо. Единственото нещо, което виждаш, е медицински персонал и заразно болни. Единствено ме крепеше физическата ми подготовка, иначе нямаше да се справя. Видях всякакви хора там - от 20 години до дълбока старост", разказа още доброволецът.
 
Иван Вакарелски е треньор на деца от 4 до 17-годишна възраст, които все още не е виждал. Той все още е под доброволна изолация, въпреки отрицателния му тест за COVID-19.
 
"Имах нужда да остана сам. Ако наистина съм се заразил в последните дни, PCR-ът ще се окаже отрицателен. Няма как да си играя с чужди животи. Рано или късно коронавирусът взима своето", допълни треньорът по джудо.
 
Той смята, че правителството си е свършило работата много добре и затова не сме стигнали до положение като в Италия. А заразените са се увеличили заради разхлабените мерки, каза още Иван.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase