Снимка: БГНЕС
fallback

По българската граница е спокойно към момента и няма мигрантски натиск, въпреки че когато се оправи времето имаше опити на групи да преминават у нас. Това обяви днес във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Oще по темата
Според него нелегалната миграция винаги е потенциална опасност и тя продължава към други държави в Европа. Засега Гранична полиция се справя със задълженията си и не допуска преминаването на наша територия, не се налага да изпращаме армията, но в случай на нужда винаги можем да я подпомогнем, допълни Каракачанов.

Въпреки кризата с пандемията, средствата за отбрана няма да бъдат съкращавани, нито пък тези за ремонти и модернизация на армията. По думите му в бюджета за 2021 г. ще има 10% увеличение на заплатите за военнослужещите, както и повишаване на средствата за военните училища в страната. Там се създават бъдещите офицери и младите хора трябва да имат максимално добри условия за подготовка, посочи Каракачанов, цитиран от БТА.

Министърът каза още, че на 16 юни започват разговорите с фирмата, излъчена като победител в търга за построяването на нови кораби за военния флот. Той изрази надежда, че преговорите по детайлите на договора ще бъдат завършени успешно и ще започне реалното изпълнение на проекта.

Във Варна днес министърът бе гост на Деня на курсантското управление. В обръщението си към курсантите Каракачанов посочи, че те имат редкия шанс и привилегията да учат в една от най-елитните морски академии в света. Той поздрави младите хора, че са избрали най-достойната професия - да служат и защитават своята нация и Родина.

След тържеството във Военноморското училище гостите посетиха новия център на академията, който е оборудван с реални корабни системи за спасяване на море, включително с различни типове лодки. В него ще се водят обучение и тренинги по комплекс от процедури, каквито всеки моряк - военен или от гражданския флот, трябва да премине. Центърът ще осигурява сертифициране според изискванията на българската Морска администрация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 3 години

КУРШ.УМ за всякакви арабско- негърски Башибозуци... Няма значение как се наричат- бежанци, мигранти, Ислямисти, расисти.. Тук може да дойдат САМО за да оставят няколко милиона долара по Хотели, Таксита и Казина и да си ходят ОБРАТНО към ТУрция и Африка... И най- добре да е ЗАБРАНЕНО за чужденци да обикалят по градове и села.. Да ходят САМО по курортите. Нямат ли пари, да бягат надалече от България.

21

Анонимен

преди 3 години

До къде я докарахме;)Даже "мигранти" не искат да избягат у БГ-то

20

ООН

преди 3 години

С туй Кови 19 и малко акъл могат за години наред да решат проблема с нелегалната миграция - слагат на границата табели с череп и кости и вируса и ония сами няма да искат да идват, отделно кютека - вече гейропа и дума няма да може да каже - пазим ви от Ковито да не пламнете с невиждана ярост, не че не ги искаме команчите

fallback