fallback

Лекар на 43 години от Сливен почина от коронавирус. Това е първата жертва сред медицинските лица в България от началото на епидемията.

Д-р Илиана Иванова работи на първа линия в Отделението по инфекциозни болести на многопрофилната болница в Сливен от самото начало на избухването на заразата. Лекува болните от коронавирус и се бори за живота им. За миг не се поддава на страха и колебанието, а работи със сърце и всеотдайност.

Oще по темата
Преди дни обаче и тя се разболява от същата болест, с която се бори до последно в името на живота на своите пациенти.

"Тя е лекар, работещ в инфекциозното отделение - много бързо развитие на клиничната картина, интубирана в спешното отделение, но за съжаление завърши с неприятен изход. Колежката е на 43 години", каза секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димов Димов.

Приета е в четвъртък с пневмония. Настанена е в интензивното отделение и е интубирана. Въпреки усилията на лекарите в многопрофилната болница в Сливен, д-р Иванова губи битката с COVID-19 за по-малко от 48 часа.

Всеотдаен лекар, човек с голямо сърце – така я определят нейните пациенти.

Вижте повече в репортажа на Сергей Тодоров и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Анонимен

преди 3 години

Тежко е мозъчното положение на тези, които вярват, че млад човек на 43 години без болести, би се споминал от измислен вирус. Лицемери! Хората в БГ се скъсаха да умират от всякакви болести, причинени от стрес и лош живот! Болести много по-коварни от жалкото ви вирусче. Но вие треперете! Това се иска от вас...

66

АМАН от ЛЪЖИ !

преди 3 години

коронавируса НЕ Е СМЪРТОНОСЕН !!!!!така че от корона вирус никой не е умрял и няма да умрекорона вирусът едиственно може да направи състоянието ти по-тежко,т.е. ако се разболееш от пневномия и имаш коронавирус то тогава пневмонията може да те убиене ви се получи карантината глобалисти гадни и няма смисъл да се опитвате да се отмажете !!!луснаха ви ззадниците !

65

Анонимен

преди 3 години

До ?!Има случаи по света на починали млади хора без симптоми

fallback