Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Лекар от Сливен почина от COVID-19. Това е първият смъртен случай на медицинско лице в страната.

47 са новите потвърдени случаи на заразени с коронавирус в страната. Това съобщи доц. Димо Димов, секретар на Националния оперативен щаб.

Така общият брой става1588. Това е 3% увеличение спрямо вчерашния ден.

Има 11 нови случаи на излекувани, с които общият им брой става 287.

За последното денонощие са изследвани 1126 проби или общо 47 636 изследвани лица – 6805 на 1 млн. население.

Активните случаи са 1232.

Разград е нова област, в която има заразен.

От новите случаи 6 са в София, във Видин - 22-ма, в Благоевград - 5, Плевен - 3, Кюстендил и Перник - 2.

Има пет нови случаи на деца на възраст между 9 и 16 години.

4 нови случая има медицински персонал.

Трима души са починали през денонощието. Сред тях е и лекарката, на 43 години, от МБАЛ Сливен. Това е първият смъртен случай на медицинско лице в страната от COVID-19. За последните 24 часа са починал и други двама души – в Смолян мъж на 64 г. с придружаващи заболявания, както и мъж на 65 г. от Сливен.

От днес няма да има сутрешен брифинг. Тази сутрин пред журналистите не се появи ръководителят на щаба ген. Венцислав Мутафчийски. Информацията за деня ще бъде представяна от доц. Димо Димов.

Мотивите са, че обществото ни е достатъчно добре информирано за всички особености за коронавируса, все повече започват да се чуват гласове под формата на критики, че брифингите нанасят повече вреда, отколкото полза.

На брифингите няма да се отговаря на журналистически въпроси. Те могат да бъдат задавани към съответните пресцентрове, това съобщи началникът на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова.

 

Коментари Напиши коментар

281

Фалшива новина

преди 3 години

Лекарката е починала вследствие на усвожнения от вирусна бронхопневмония. Боледувала е от началото на април. Всичките тестове за коронавирус са били отрицателни. Предполага се, че причината е белодробна емболия.

280

Непримирим

преди 3 години

Бягайте от тези отделения мили доктори! Махайте се оттам! Никой няма да Ви уважи САМОЖЕРТВА!!!! Никой! Сега само Ви използва правителство!!! Бойко да отива да лекува там!!! Нали от всичко разбира!!!!! Да почиват в мир двете докторки и съболезнования!!!

279

Искрен човек

преди 3 години

Да бягат и да се махат всички лекари от тези Ковид отделения!! Не си струва да умират за 1000 лева бонус, ЦЕНАТА НА ТЕХНИЯ ЖИВОТ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОЦЕНИ!!!! ЩЕ ОСТАНЕМ БЕЗ ЛЕКАРИ!!!!! СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ КЪМ СЕМЕЙСТВАТА НА ДВЕТЕ ДОКТОРКИ!!!