Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg
fallback

Видяха се наистина добрите резултати от тези мерки, които до момента се въведоха. Аз благодаря на всички сънародници за тези усилия, които полагат. Страшното е да не се успокоим, каза д-р Асен Меджидиев, председател на Управителния съвет на Столична лекарска колегия.

Хубавото време изкара хората по паркове и градинки. Според д-р Меджидиев това е много погрешна тактика и може да доведе до взрив, с който положените усилия да отидат на вятъра. Спазвайки карантината, всеки един от нас помага на лекарите, на медицинските сестри, на семейството си, да се справим с коронавируса.

Oще по темата

"Системата показа, че е подготвена. Това, което се постигна - плавното покачване на заразените, предпазва системата ни от цайтнот", посочи пред БНТ д-р Меджидиев.

Готовността я има и организацията е много добре направена, смята той. В момента почти всикчи структури са работещи. В София са разкрити нови отделения за лечение на COVID-19. Персоналът е подготвен и е в очакване.

"Мечтата на всички е този персонал да остане подготвен и леглата да останат празни. За това изключителни усилия трябва да положим. Единственото и най-сигурно решение в момента е социалната изолация и предпазните средства", смята шефът на Столичната лекарска колегия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 4 години

Мерките показват единствено неумение за адекватна реакция и признание, че цялата здравна система е забатачена и се задъхва от 200 болни. Разбира се тактиката е да налагаш забрани и да всяваш страх защото не можеш да признаеш собствената си вина и некомпетентност. Толкова са елементарни неосъществените ни "военни" ръководители.Съвсем дрег въпрос е, че на някои комплексирани хора сегашната ситуация им идва чудесно в желанието им да блеснат и най-накрая да си начешат егото като поставят "под строй"

38

на кого да вярваш

преди 4 години

До ИИПри всичкото нищодърдорене около "вируса" споменават за "разнообразна симптоматика", включваща И коремни болки.Толкова са се овъртели в измишльотини, че дори подвеждат хората. Като звъннеш на личния лекар за коремна болка и висока тмпература - какво да ти каже джипито? Нито те вижда, нито може корема ти да пипне (ако се сети за това).Чайче, парацетамолче, повече течности и витамин... и хайде "амин"

37

ИИ

преди 4 години

Цайтнот е нямаш ход. Перитонита не става от нищото и за миг. Докато се стигне до него има силна коремна болка, температура над 39, корема е силно болезнен на допир, повишен пулс и т. н. Спешните звена работят и никой няма да те върне. Стига с тия простотии. Всеки човек може да прецени дали да потърси помощ или не. Когато ти тече носа и кашляш - няма перитонит, а при перитонит няма кашлица. Айде стига вече с тия лъжи!

fallback