fallback

До няколко дни се очаква някои частни лаборатории да започнат да правят бързи тестове за коронавирус. Целта е по-бързо да се отсяват рискови пациенти.

Oще по темата
Настимир Ананиев се снабдява с бърз тест за коронавирус от Германия от познат дистрибутор. Той наподобява кръвен тест за инсулин, съобщава Bulgaria ON AIR.

Тестът се очаква да определи дали пациентът се е заразил наскоро или вече заразата е в напреднал стадий. Целта му е бърза превенция, тъй като позволява моментна проверка дори и в домашни условия. Поставя се обаче въпроса за достоверността на теста.

Според експертите кръвният тест открива антитела или антиген, но зависи от момента, в който се прави. А ако бързият тест е позитивен, задължително се прави и нов на носен и гърлен секрет от държавните лаборатории. От Световната здравна организация са категорични, че коронавирус се доказва само с него.

Ще можем да намерим бързи тестове и в аптеките, които решат да ги предлагат. Вече има направени поръчки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 4 години

Фейк нюз

15

Вашата ...

преди 4 години

Вместо да изолират вирусоносителите да не щвъкат напред-назад и да разпространяват заразата, ни предлагат доброволен затвор вкъщи поголовно. И това е по-добре от нищо, но направете достъпни бързите тестове и всеки, който има съмнения, да се провери. И като се докаже, че е болен, да се изолира и лекува, а не да се чака да се влоши, че чак тогава. Но явно нямат нито пари, нито организация и като нищо ще изпуснат ситуацията.Боже, пази България! (от некомпетентни и крадливи управляващи)Амин!

14

Генерал със слушалка

преди 4 години

Само ще объркат на Бат Бойко хубавата статистика с тези бързи тестове.Сакън, не ги правете, джанъм! Като се влошите и след като сте заразили успешно 200-300 души, ще ви направим кръвния тест и ще ви съобщим благата вест.Не си давайте парите! Употребете ги за гъзпапир (тоалетна хартия)!

fallback