Кадър: Facebook
fallback

Премиерът Бойко Борисов заяви, че с дисциплина и без да се поддаваме на паника, с цялата мощ на индустрията, трябва да се справим с инфекцията от коронавирус.

Oще по темата
Децата не са уязвими, затова народът не се поддава на паника, изтъкна Борисов.

Той посети предприятие в Габрово, което произвежда защитно облекло. Заедно с него са вицепремиерът Томислав Дончев, здравният министър Кирил Ананиев и началникът на щаба срещу коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски. На входа всички си сложиха маски, такива носеха и работещите във фирмата.

40 хил. метра плат имаме произведени в рамките на 3 дни. По 2 хил. облекла в момента кроят. Ще разпределим на три места максимално бързо да работят, съобщи Борисов.

Той беше информиран, че в тази фирма най-малкото, което може да направят, е 15 хил. гащеризона. Не е необходимо  да се перат всеки път, а може да се дезинфекцират на сухо. Спрени са всички други поръчки и износ, за да се работи максимално бързо.

20 евро се плащат за еднократни облекла от чужбина, по-добре парите да останат при българските работници, коментира Борисов. По думите му готвим се за по-дълго време в такава ситуация.

"Имаме няколко хиляди респираторни уреди, но и там поръчките навсякъде спряха. 5 млн. сме осигурили, където има, всичко да се изкупи. Добре че новите линейки имат респиратори в тях, така че се действа максимално бързо", заяви премиерът.

Борисов информира, че миграционният натиск у нас продължава да е нула, за разлика от съседните държави, за което са положени големи усилия.

70 хил. маски са деблокирани вчера, вече се разнасят. Голям поклон на габровските лекари, сестри, санитари, които първи усетиха, какво е това. Търсим необходимите инструменти за стимулиране на всички, които са на първа линия, заяви премиерът.

Борисов отказа да коментира думите на президента Румен Радев, че политиците не трябва да говорят в тази ситуация, а само лекарите.

"Беше изчезнал, отнякъде се появи. Те говорят само лекарите, не говорим ние", ядоса се премиерът и попита може ли лекарите да наредят например реорганизация на предприятия.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

355

Анонимен

преди 4 години

Ако трябва да сме точни,най-много плямпаш ти.

354

Първи

преди 4 години

Обръщам се към анонимния; Защо анонимен бе ***.Защо вие когато лъжете и ви е много страх за кожата ви? Жив бих те съдрал, ще те съживя за да те дера пак! Това заслужават анонимните лъжци, такива като вас Вълнари пущат тези болести!

353

Анонимен

преди 4 години

ТОЛКОВА ПАРИ ОТКРАДНАХА ГЕРБАВИТЕ! МИЛИАРДИ ПОТЪНАХА В ЛИЧНИТЕ ИМ СМЕТКИ! ЗАТОВА НЕ СТИГАТ ПАРИТЕ ЗА ЗАПЛАТИ НА ЛЕКАРИ И СЕСТРИ, ЗА ОБОРУДВАНЕ ЗА БОРБАТА С КОРОНАВИРУСА И ЖИВОТОЗАСТРАШАВАЩИТЕ БОЛЕСТИ. ПЪЛНО ПРЕНЕБРЕЖЕНИЕ КЪМ ТЕГОБИТЕ НА РЕДОВИЯ БЪЛГАРИН. БОКО СПА 2 МЕСЕЦА, А ЗАРАЗАТА НАСТЪПВАШЕ! И СЕГА ЕДИНСТВЕНАТА МУ РАБОТА Е ДА СЕ ПЪЧИ В МЕДИИТЕ, ДА ВСЯВА ПАНИКА И ПЛЕЩИ НЕБИВАЛИЦИ БЕЗ СМИСЪЛ. ДА ГОВОРЯТ ЛЕКАРИТЕ, ЛЕКАРИТЕ!!!А НЕ МУТРАТА ОТ ТЯХНО ИМЕ!И ПАК ВСИЧКО СЕ СТОВАРИ НА ГЛАВИТЕ НИ!

fallback