Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Част от медицинските сестри, които отново протестират пред Министерския съвет, обявиха гражданско неподчинение и се затвориха в сградата на бившия партиен дом, където този следобед се проведе заседание на ресорната комисия по здравеопазване, съобщават от Bulgaria ON AIR.

Заедно с майките на деца с увреждания от "Системата ни убива" те затвориха бул. "Дондуков". Двата протеста се сляха още на 1 март, когато и двете групи опънаха палаткови лагери пред Министерския съвет.

По-рано медицинските сестри поискаха среща със здравния министър Кирил Ананиев, но той е на посещение в Брюксел за извънреден съвет по здравеопазването заради коронавируса.

Майките от "Системата ни убива" настояват за оставката на социалния министър Деница Сачева, тъй като искала отмяна на Закона за личната помощ, постигнат с много труд и преговори. Медицинските сестри пък искат достойно заплащане, по-добри условия на труд и реформа в здравеопазването.

Не е ясно докога ще продължи блокадата на възловия столичен булевард "Дондуков".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Хаха

преди 4 години

Имам чувството че лъжливите и подли коментари и дори лайкове са от платени пионки. Малее ако е така. Колко са зле.Ами то приказката здрав-болен носи е вярна. Само че тука говорим за психично здраве в дефицит. Ужас

48

Колко

преди 4 години

Не знам за "сестричките" както се изказа един " умник",но браточките политици-продажни, нищо не правят за разлика от тях, а само крадът-вземат 7 пъти повече. Не е ваша работа колко вземат сестрите.Щом като те са в полза за обществото, а браточките НЕ са! Те даже под чуждо нареждане извършват геноцид, но и тях ще ги хване същата участ след като не дай си Боже приключат с нас. Парите, които им дават са временни и са следващите.Като наемните убийци, които след това биват убити, за да не се разчуе..

47

Гледай по-хубаво!

преди 4 години

До 46. Дори не ти пожелавам да си на тяхно място!!Да те удрят и бутат до кръв и навяхване, защото изпълняваш човешки дълг! Защото си осъзнат и виждаш долните кресливи за власт политици! И защото действаш срещу тяхната наглост и лицемерие- достойно! Ти, който посмя да обидиш тези смели мед. сестри-не си с тяхната съдба и достойнство, та дори ги съдиш? И после разчиташ на тях в беда. Смешен си! И глупаво- беден на морал!Излез и им го кажи в лицата, ако си прав. Аз ще ги поздравя, ако ги видя!!!!

fallback