Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Томислав Дончев коментира излязлата статия на испанския "Ел Периодико" и разследането срещу премиера Бойко Борисов, пишат от Нова ТВ. По думите му всеки може да има интерес от подобен скандал

"Властите в Испания, по сигнал, подаден от България, разследват въпросния имот. Не чух да разследват премиера. Това е стара манджа, претопляне на испанския котлон. Такива неща не се случват случайно. Премиерът много ясно заяви, че къща в Испания няма. Още повече, че се появи и собственикът на имота", категорично заяви вицепремиерът Дончев.

"Предстои приемането на България в чакалнята на Еврозоната, сторим стратегически обекти в енергийната сфера, предстои да прием многогодишната финансова рамка на ЕС, има много заинтересовани лица", изтъкна Дончев.

"Ако аз имам да казвам нещо на испанските власти, няма да им го кажа през вестник, а ще извикам посланика или ще потърся други канали", допълни вицепремиерът.

Той коментира и ситуацията с коронавируса, която разтърси света. Вицепремиерът заяви, че в стремежа си за адекватна реакция не трябва да създаваме масова психоза. Установената зараза не значи смъртност. Той заяви, че са взети всички мерки и това е правилното поведение.

Още по темата

"Хората не се пускат в болничен от телевизора. Министърът на здравеопазването също не може да пусне 1/3 от българите. Болничните се предписват от лекар. Той преценява какво да прави и какъв е риска. Посланието на министъра е следното – не може всеки, който е бил на почивка, да излезе в двуседмичен болничен", поясни той.

"Всички трябва да бъдат гъвкави в тази ситуация. Хората по цял свят пътуват, може да не проявят симптоми", съветва Дончев.

"Не може всеки, който е кихнал, да има коронавирус. На сайта на Министерство на здравеопазването има достатъчно информация какви превантивни мерки трябва да се вземат", добави още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase