Прокуратурата се самосезира за публикациите в испанските медии, свързани с разследване на премиера Бойко Борисов и за твърденията за корупция на проф. Стив Ханке.

"Вероятно до изборите БСП ще се занимават само с вътрешните си проблеми. Това, което разбирам е, че БСП се карат за нещо", каза за "Денят ON AIR" политологът Георги Киряков.

"Спекулацията не е доказателство, наистина трябва да се видят по-нататъшните действия на испанската прокуратура. Ако хората, които стоят зад тази къща, не кажат ясно нищо, няма да могат никога да свържат никоя къща с премиера. Може да си градим десетки конспиративни теории", посочи той.

По думите му сагата с куфарчето с документи, за което сигнализирал Стив Ханке, била смешна. Той припомни, че отдавна Иван Костов не е на власт, Петър Стоянов пък не е президент вече.

За Bulgaria ON AIR журналистът Валерия Велева коментира, че БСП е пред изпитание и най-важен в момента бил въпросът за властта.

"Смятам, че сериозното състезание ще е между Нинова и Добрев", каза тя.

"Сигурна съм, че от този скандал с казуса в Испания нищо няма да излезе. Ще остане омаскаряването и горчилката, премиер, който си отива с наведена глава. Борисов намира сили да продължи да работи въпреки този удар. Трябва да имаш вътрешна убеденост, че си прав, за да продължиш напред", посочи още тя.

Велева подчерта, че по отношение на испанската прокуратура твърде малко били нещата, с които сме разполагали.

"Онова, което ни прави впечатление - те правят разследване за 1 година. Възможно ли е за 1 година да не е разпитано нито едно от лицата там? Наистина заглавието е бомбастично, но не намерих фактологията вътре. Къде е работата на разследващите органи? Трябва да се покаже цялата връзка на тези пари", посочи още тя.

Коментари Напиши коментар

95

Анонимен

преди 1 година

Във всяка клюка има истина

94

Анонимен

преди 1 година

а мисирката на Лойко, която е командирована уж в Испания и получава 9000 евро държавни пари?!? това някой ще го разследва ли?!? конфликт на интереси? злоупотреба с власт?!? каскет, нещо?!?

93

Анонимен

преди 1 година

Фалитът на Лафката е най-важната новина за мисирките, експертите и анализаторите. Лафката хранилка затвори. Имат ли други лафки за хранене?