Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Дългогодишен спасител е открил телата на бащата и сина, които се изгубиха в Калоферския Балкан. 42-годишният Атанас Пенчев и 17-годишният му син Андриян изчезнаха още на 6 февруари.

Те са намерени в малко деренце над Паниците в Калофер от Тодор Мечкарев.

"Те са били живи. Спасителите са били над тях, а бащата и сина в деренцето. Аз видях светлина, която казах къде може да са, но не ме послушаха да слезнат по-долу и да проверят. Спасителите са минали на метри от тях", коментира дългогодишният калоферски спасител пред karlovopress.com. 

Oще по темата

Бащата си синът са били открити на 400 метра от своя автомобил, който те оставили в Паниците, преди да поемат на 5 февруари към връх "Ботев". „Били са крачка от спасението си, но не са имали късмет", каза кметът на Калофер Румен Стоянов.

Експерти от Съдебна медицина ще направят аутопсия, за да установят причините за смъртта.

На 5 февруари в 16 часа е бил установен последният контакт с бащата и сина. В продължение на 4 дни планински спасители ги търсеха при ужасни метеорологични условия.

Единствената следа от тях бе намерен челник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

84

Анонимен

преди 4 години

Както и очаквах съдебните медици са направили заключение, че са починали още на 5-ти. А спасителите са уведомени на 6-ти и са пратени в по-високата част на планината.

83

Яница

преди 4 години

Каэват, че дяволът се крие в детайлите!!! И эа съжаление наистина е така!!!

82

Анонимен

преди 4 години

Браво бе,Мечкаров който е на 60 години ли трябва да слиза да вади,или действащите спасители,които са млади ,оборудвани,екипирани и това им е работата?Казал си е мнението,не са го послушали.Да си беше мълчал по-добре ли щеше да е?Оказва се прав в това което е казал.Ама тука някои така му се нахвърлят,че направо се чудя каква каква е тази злоба.А спасителите-щом не откриха хората,или поне труповете им,на толкова близко място,значи не са се справили.Не ги съдя,просто това са фактите!

fallback