84

Анонимен

преди 4 години

Както и очаквах съдебните медици са направили заключение, че са починали още на 5-ти. А спасителите са уведомени на 6-ти и са пратени в по-високата част на планината.

83

Яница

преди 4 години

Каэват, че дяволът се крие в детайлите!!! И эа съжаление наистина е така!!!

82

Анонимен

преди 4 години

Браво бе,Мечкаров който е на 60 години ли трябва да слиза да вади,или действащите спасители,които са млади ,оборудвани,екипирани и това им е работата?Казал си е мнението,не са го послушали.Да си беше мълчал по-добре ли щеше да е?Оказва се прав в това което е казал.Ама тука някои така му се нахвърлят,че направо се чудя каква каква е тази злоба.А спасителите-щом не откриха хората,или поне труповете им,на толкова близко място,значи не са се справили.Не ги съдя,просто това са фактите!

81

Totenkopf

преди 4 години

Тодор Мечкарев - Трябва да бъде поведен под съдебна отговорност. Най малкото от ПСС, за клевета!

80

Анонимен

преди 4 години

В 16 часа на 5-ти последно е имало връзка с тях и последно са ги засекли от мобилния оператор в Параджика. За около 4-6 часа да са стигнали до мястото където са ги намерили. Спасителите са уведомени на 6-ти от майката. Няма да се изненадам, ако съдебната експертиза установи, че смърта им е настъпила преди началото на спасителната операция. Та тези светлини и зелени човечета....

79

Анонимен

преди 4 години

До Леле до 56По Параджика и около връх Ботев има покритие на мобилните оператори. Долу при Паниците също има покритие. А, аз и в града не бих разчитал на Айфон. Има достатъчно достъпни телефони за екстремни ситуации. Аз не се разделям с компактната противоударна, водоустойчива Експерия и досега не ме е подвеждала. Иначе на К2 и Еверест естествено ползват сателитни телефони и радиостанции.

78

Иванов

преди 4 години

Горката жена, майка и съпруга. Какво ли й е сега? Дано да има сили да продължи.

77

Анонимен

преди 4 години

Видял бил светлина, на майка си оная работа е видял. ***.

76

Фастер

преди 4 години

В планината майтап няма.Преди години на 24 май при преход Петрохан- хижа Пробайница на 1500 метра загиват 4 човека в мъгла и студ ,другите от групата стигат до хижата която е на 1050 метра като по чудо.Не само зимата ,всеки сезон в планината има рискове,та дори и при най-добри метеорологични условия.Там без личен пакет за оцеляване не се ходи доре и на 500метра!

75

Скептик

преди 4 години

А защо плюете човека, който е видял светлина и съобщил. Ами достатъчно е да си на отсрещния склон за да няма начин да слезеш. Видял Човекът, казал. Като пишат статия тези немогат ли да попитат и спасителите защо не са го послушали. Тук и разбирачи и моралисти и комплексари. Така им било писано на това семейство.

74

Анонимен

преди 4 години

Много тъжно много нелепо... Поне да бяха по-далече, а то... От едното нищо са си отишли, как се живее с тази мисъл? Горката майка, съпруга, това е цялото и семейство... Много сили и пожелавам.

73

Анонимен

преди 4 години

Голям праз..тия се направиха на големи алпинисти

72

Lan

преди 4 години

Съболезнования за близките, горката почернена майка...Това е ПОРЕДНОТО предупреждение - в планината не се ходи като в парка! Ходи се подготвен, с разучен маршрут, екипиран, в голяма група (зимата поне 5-6 човека), с резервни батерии, задължително с план как да се действа при непредвидена ситуация. Пожелавам си да НЯМА изгубени хора в планината, а спасителите да спасяват, НЕ да търсят. Защото от инциденти никой не е застрахован...

71

Lan

преди 4 години

Ето това не го вярвам. Не вярвам спасител да го е казал! НЕ вярвам да е видял светлина и другите да се подценили тази информация!

70

ПроСоТо

преди 4 години

Балкана е дива планина!..Никога няма да забравя едно спускане от Шипка на север..Имаше буря,а БУКИТЕ така ТРЕЩЯХА,СКЪРЦАХА и ВИЕХА,че все още ми се изправя косата при спомена....Да не споменавам останалите проходи /с изключение на Хаинбоаз/...например "Троян-Кърнаре" е толкова ШАНТАВ проход,че в края на м. Май ,когато в равнината всичко цъфтеше и зеленееше под яркото майско слънце,през него беше невъзможно да минеш..-ЛЕД,СНЕЖНИ ВИХРУШКИ,мъгла и студ....див е Балкана..Родопа е най-"човешки"

69

Жалко!

преди 4 години

Платили са жестока цена за безразсъдството. Дано други не последват примера им. Никога не подценявайте природата! Бог да се смили над душите им.

68

Totenkopf

преди 4 години

". Аз видях светлина, която казах къде може да са, но не ме послушаха да слезнат по-долу и да проверят. Спасителите са минали на метри от тях", А защо не е отишъл той там да провери ми праща други?

67

Анонимен

преди 4 години

Не е етично това - Аз им казах..видях светлина.. не ме послушаха..! Да е влязъл в деренцето,спасителите щяха да го последват и всичко щеше да е наред! Сега,след дъжд качулка, недомлъвки и ударване на съвест :-(((

66

123

преди 4 години

Ако са били на 400м от автомобила който е оставен на Паниците те са били в подножието на планината на 500-600м надморска височина.

65

Пенсионер

преди 4 години

Много ужасно и трагично.Бог до ги прости.