Снимка: Bulgaria ON AIR

Прекратиха акцията по издирването на баща и син под връх Ботев. В продължение на 4 дни планински спасители и доброволци претърсваха района при силно влошени метеорологичи условия.

Военни от 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово се включиха в претърсването, но безуспешно. Те поеха рано сутринта към върха с дрон, за да обхванат по-голям периметър, предава Bulgaria ON AIR.

В акцията се включиха и 8 спасители с 2 обучени кучета. Те обходиха малък, но изключителен опасен периметър по поречието на река Тунджа, което отне часове.

Още по темата

А верижна машина допълнително от връх Ботев отваряше път към спасителите. Това е последният ден на акцията в Стара планина, която имаше за цел да открие изгубените баща и син.

"Намират се следи на места, за които не можем да кажем дали са техни. Личат си като стъпки, но завяти със сняг. Възможно е да са там, но ние да не ги виждаме", каза началникът на ПСС към БЧК Емил Нешев.

Акцията беше белязана и от инцидент със спасител, който падна във водите на река Тунджа. За щастие мъжът не е пострадал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase