Снимка: БГНЕС
fallback

Пътникът, който кацнал на летището във Варна с полет от Китай с температура, за когото съобщи здравният министър Кирил Ананиев, е настанен в Инфекциозната клиника в УМБАЛ „Св. Марина“ в морската столица.

Той е на 43 години. Пациентът е с  установена повишена температура и зачервено гърло, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Oще по темата
Общото му състояние е задоволително, афибрилен от постъпването, без респираторни прояви и с данни за катарална ангина, съобщи доц. д-р Диана Радкова.

Назначени са съответните вирусологични изследвания за грип и респираторни заболявания, включително и за 2019 нов коронавирус в Националния център за заразни и паразитни болести (НЦЗПБ). Започнато е своевременно лечение.

Работното поведение е съобразно изискванията на СЗО и Европейския център за превенция и контрол на заболяванията.

Мъжът е работил като заварчик на кораб близо до Шанхай, където имало много случаи на заболели.
Направени са му изследвания, като пробите са изпратени в референтната лаборатория в София. Резултатите се очакват най-рано утре.

"Прогнозата на специалистите са, че става дума за бактериална инфекция. Надеждата им е, че съмненията за коронавирус ще бъдат отхвърлени", съобщиха от РЗИ-Варна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 4 години

До АнонименВижда се колко разбираш от медицина. При много инфекциозни заболявания се поддържа постоянна температура от малко над 37 градуса. Поне като не знаете, не пишете. Само пълните главите на другите с необразованите си дрънканици. И да, вирусът е опасен. Биологично оръжие, няма ташшшак.

13

Леле

преди 4 години

*Коронавирус - извинете за правиписа, в движение съм и пиша от телефона

12

Леле

преди 4 години

Дано е добре, човека! Днес гледах видео в туитър на умиращ от Котонавирус... хора, тялото беше покрито , около него лекари в специални предпазни костюми тотално безпомощни ... гърчове! Ад! Като от филм на ужасите.... много китайски медицински работници изпращат послания, снимат тайно клипове - те твърдят , че заразените са около 100 000 човека вече, но правителството им крие данните... дано е добре нашето момче!..

fallback