Снимка: БТА
fallback

Ние имаме ясна и категорична позиция за Истанбулската конвенция и сме го казвали неведнъж, че ако тя беше подложена на гласуване в Народното събрание, ние щяхме да гласуваме "за".

Oще по темата
Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след заседание на Централния съвет на партията по повод гласуваната вчера незаконодателна резолюция в ЕП за присъединяването на ЕС към Конвенцията за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, известна като Истанбулската конвенция.

Именно евродепутатът Илхан Кючук е сред вносителите на тази резолюцията.

Карадаъй коментира, че евродепутатите на движението са гласували "за" тази резолюция и посочи, че това е по инициатива на всички групи в ЕП.

Относно посещението на премиера Бойко Борисов в САЩ, Карадайъ коментира, че е запознат само с информацията от медиите. "Коментарите и анализите тепърва предстоят - да видим и резултатите. Засега аз съм запознат само с информация от медиите, нека да се запознаем с предмета и резултатите от това посещение", каза лидерът на ДПС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Дани

преди 4 години

Мюфтийството са против Истанбулската конвенция. ЧИИ права точно защитават ДПС?Не на гражданите с турски етнос, това е сигурно!Хора, български граждани, които сте с турски произход, спрете да гласувате за тази бизнес-партия, спрете да им пълните гушите!

38

ОПАААААААААААААААААА

преди 4 години

ДПС ПОДКРЕПЯТ ВСИЧКО,КОЕТО ЩЕ ДОВЕДЕ ДО УНИЩОЖЕНИЕТО НА РОДИНАТА МИ--ТЕ ДРУГА РАБОТА НЯМАТ ,А И ТОВА Е СТАРА ТЯХНА МЕЧТА--ДА НИ ПРЕВЪРНАТ ОТНОВО В БЕЗПРАВНА РАЯ----

37

Alexandr

преди 4 години

Гендъри,не ви е срам ,съсипъхте народа ни

fallback