Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Манфред Вебер поиска Брюксел да разследва евентуалното строителство за нов завод на Volkswagen в Турция. В писмо до Европейската комисия председателят на групата на ЕНП в ЕП призова условията на сделката да бъдат разгледани от Брюксел. Могат ли европейските политици да попречат на това Турция да привлече инвестицията?

Още по темата

Този въпрос коментира Константин Томов, автор на предаването "Колела" по Bulgaria ON AIR, в ефира Bloomberg TV Bulgaria. Според него е малко вероятно да се отмени решението за построяване на новия завод на Volkswagen в Турция.

"По-скоро това е окончателно решение. Пазарът на недвижими имоти в град Маниса, където ще бъде заводът, е изключително оживен и продават по 30-40 апартамента на ден заради работниците. Не смятам, че ЕК има инструменти да повлияе на компанията", посочи гостът.

Целият спор е дали и доколко Турция е длъжна да спазва правилата на ЕС за държавна помощ, твърди Томов.

Вижте целия разговор тук
 

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 2 години

Защото никой не иска да работи с некадърни връзкари чалгаджии и партийни бизнесмени

27

Kireto

преди 2 години

Беше повече от ясно още в началото, че сделка с България няма да има. Но защо така ни плъзнаха по пързалката?Нали уж една от целите на завода освен производство е да се стимулира някоя от слабите Балкански икономики?!А те извадиха кеша, земята и веднага им се предостави възможността за производство. Това е некоректно не само към нашата държава, но и говори достатъчно ярко за Германия, страната с най-социална политика в ЕС

26

Анонимен

преди 2 години

Да да,чакайте ЕС да ни оправи.Плиткоумници са на всяка стратегическа позиция в държавата,е затова немците ще строят завода в Турция.