Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед

Съветът за електронни медии даде срок до края на следващата седмица генералният директор на БНР Светослав Костов да си подаде оставката.

Ако това не се случи, в седмицата между 7 и 11 октомври ще има ново заседание на медийния регулатор, на което ще бъде задвижена процедура за предсрочно прекратяване на мандата му, съобщи БНР.

Oще по темата


Отговорност се поема по един-единствен начин – с оставка, и аз очаквам генералния директор на БНР да поеме своята отговорност по този начин. Това е и моят призив към него, заяви председателят на СЕМ София Владимирова.

Решението за свикване на днешното извънредно заседание на СЕМ бе взето по предложение на члена на медийния регулатор Розита Еленова, която го направи след среща на членове на СЕМ с представители на редколегията на програма "Хоризонт" и други журналисти от БНР.

Пред "24 часа"  Костов съобщи, че няма да подава оставка. След като СЕМ намери основания да ме маха, нека го направи, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

сс

преди 4 години

Знае че ще го махнат ама така няма да се махне сам протака ден година храни заплатата тече....

46

Анонимен

преди 4 години

СЕМ вече е съставен напълно в духa на Истанбулската конвенция. Тъкмо поради това е впечатляващо колко бързо дамите от СЕМ възприеха мутренски стил на решаване на кадровите проблеми. Нека махнат генералния директор на БНР, ама да се потрудят да напишат основания за такова решение, различни от това, че той е провалил изпълнението на поръчка, направена в угода на някой от най-силните на деня.

45

Анонимен

преди 4 години

Как ще подаде оставка бре? Зад него са трите глигана и четиримата главанаци!Оставка ще има за петте каки от СЕМ!

fallback