Снимка: НАП
fallback

Вече е достъпно приложението, чрез което всеки може да разбере какви негови лични данни са били неправомерно разпространени при хакването на системата на НАП през юли, съобщават от Приходната агенция.

Електронната услугата е публикувана в специално разработен сайт, чрез който НАП ще продължи да информира засегнатите лица.

Oще по темата

Справката за това какви лични данни са били неправомерно разпространени може да се направи на адрес: https://check.nra.bg/.

Проверката изисква въвеждане на персонален идентификационен код (ПИК), издаден от НАП, или квалифициран електронен подпис (КЕП), който съдържа ЕГН.

Гражданите ще могат да получат информация за типа неправомерно разпространени лични данни и във всички офиси на НАП след представяне на документ за самоличност.

Българските граждани, които не разполагат с ПИК и КЕП, живеят дългосрочно в чужбина и нямат възможност да посетят офис на НАП, могат да получат информация на телефонния номер за връзка с НАП от чужбина: +359 2 9859 6801. След свързване, експерт от Агенцията ще зададе контролни въпроси с цел идентификация и предоставяне на нужната информация.

Обща информация за чуждестранните лица е публикувана в английската версия на създадения по темата сайт. Чуждестранните лица, за които има разпространени лични данни, ще бъдат уведомени от данъчната си администрация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

внимание

преди 4 години

приложението е написано от хакерите от тад груп тад груп ще ви отговорят вместо нап

14

Много мрънкате

преди 4 години

А ,не. Това е личен ангажимент... отпуската. Не можешш да я прекъснеш...най-вече в такива случаиА като получих отговор SMS , че личните ми данни са компроментирани...некак си ми стана по -приятничко. Спрех да се притеснявам. ...а сега какво правим?Казаха , че нямало нужда да си подменяме личните карти...А за това удоволствие , че ми компроментирахте данните не трябвали да ми подмените личната карта за ваши разноски

13

boby

преди 4 години

Ми хубаво, аз това си го знаех - че са ми изтекли и лична карта и т.н. Въпроса е какво прайм ся? Нещо оставка на онази с наложителната отпуска няма ли да има?

fallback