Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Соцлидерката Корнелия Нинова заяви, че глобата за НАП е ярък пример за несправедливост, защото жертвите - засегнатите българи, ще я платят чрез данъците си.

Още по темата
Комисията за защита на личните данни наложи глоба от 5.1 млн. лева на приходната агенция за изтеклите данни на над 4 милиона българи. От ведомството обжалват.

"Жертвите ще платят за престъплението, извършено спрямо тях. А правителството просто ще прехвърли сумата от едно перо на бюджета в друго. Днес председателят на КЗЛД каза, че това не било наказание, а превенция. Считайте - наказани няма да има, политическа отговорност също", заявява Нинова в съобщение от пресцентъра на БСП.

Тя предлага да се приложи законът за отговорност на държавата за вреди.

"Ако тя причини щети на своите граждани, правителството може да заведе иск срещу виновни длъжностни лица. Да, минава се през обезщетения, съд, доказване на вина - дълъг път, но справедлив. Когато един министър на финансите или директор на НАП плати от джоба си за нанесени вреди на българските граждани, тогава ще има и превенция, и справедливост", смята лидерката на социалистите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase