Снимка: БНТ
fallback

Директорът на Националното музикално училище Столина Добрева няма да подаде оставка от директорския пост, заяви тя след среща с министъра на културата Боил Банов.

Oще по темата

По думите й стана ясно, че по време на срещата Банов не е искал нейната оставка, а разговорът е минал конструктивно.

До ситуацията се стигна, след като оперната прима Дарина Такова написа в интернет, че е поискала да кандидатства за преподавател в училището, но по регламента на конкурса трябва да изпее няколко произведения, въпреки световното признание на таланта ѝ.

Ще бъде потърсен вариант Дарина Такова да бъде част от преподавателския екип на училището, каза Добрева пред БНТ.

Сутринта пред Министерството на културата се събраха деца и родители, за да подкрепят своята директорка. Те изразиха уважението си към оперната прима Дарина Такова, но в същото време поясниха, че не е редно директорът на музикалното училище да подава оставка, защото е спазила правилата. Те бяха поканени на среща от министъра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Eshkenzazie

преди 4 години

Такова няма вече никакви ученици, защото няма никакви успехи като преподавател. Дори дъщеря си не може да пласира другаде, освен в някое бледо бг-реалити шоу. Притисната е до стената. Няма избор. Не я искат дори в Консерваторията. Нито в операта... Това е последен шанс да се опита да притисне някакви деца да взимат частни уроци при нея (незаконно разбира се... но къде ли е НАП?) . Иначе - глад. Не я съдете! Безизходица.

39

Анонимен

преди 4 години

В Българският АД тръгнеш ли да изплуваш, все ще се намерят *** да те дръпнат за краката!

38

Анонимен

преди 4 години

въпреки че е генерал, с рекорд контакти на структурите, кмет, министръ председател и шев на ГЕРБ и въпреки всички негови успехи, той, Борисов всеки път учавства в конкурси, избори и тн.Та за некаква Дуда Таковлийката ще клякаме и принизаваме да назначаваме без конкурс.Само за чистачка става и ако неще да са маа от дека е дошла!

fallback