fallback


Пример за съвестност идва от шестокласник от Варна, който намери и върна 300 лева, които намерил в училището си. Той получи и специална награда за постъпката си.

Всичко започва в коридорите на ОУ "Св. Патриарх Евтимий" във Варна, когато 13-годишният Ивелин Николов забелязва нещо необичайно.

"Докато се качвам на стълбите на втория етаж, едно момиче мина покрай мен и в същия момент и паднаха парите от джоба. Видях ги и след това отидох и ги върнах в дирекцията", разказа момчето пред Bulgaria ON AIR.

На въпроса какво го е накарало да ги върне, то отвърна, че това е добротата. И допълни, че вярва в доброто, защото е възпитан така от родителите си.

Кметът Николай Костадинов награди ученика с футболна топка, федербал и благодарствено писмо и го поздрави за благородната постъпка. А Ивелин пожела на всички хора по света да не спират да правят добрини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 5 години

Будала, щом ученичка е имала ей така 300 лева в джоба си е богата пикла и изобщо не оценява парите. Аз нямаше да и ги върна.

21

Жан

преди 5 години

Можел е да ги върне директно на момичето.Но така няма да получи похвала.

20

Активист на БКП

преди 5 години

Браво на детето ! Сигурен съм,че родителите му са наши другари от БСП ! Само социалист може така да възпита детето си !!!

fallback