Снимка: архив "Булфото"
fallback

Омбудсманът Мая Манолова определи очакваното увеличение на цените на парното, топлата вода и ел. енергията като необосновано. В ефира на БНТ тя заяви, че с решенията си, Комисията за енергийно и водно регулиране се превръща в основен генератор на инфлация в страната.

Oще по темата

КНСБ предлага: Ваучери за водни помощи и ръст на заплатите

Манолова припомни, че последното увеличение на парното беше през октомври миналата година, когато цената на парното е достигнала най-високата си цена. От тогава цената на природния газ на международните пазари не се е увеличила. Така че основания за повишаване цената на парното, практически няма, каза Манолова.

"Още повече, че КЕВР ще започне обсъждане за по-високи цени на топлото преди да е определил цената на природния газ. Предложението на "Булгаргаз" е за намаляване даже на цената на природния газ - с 10 стотинки, но е реално намаление. В същото време се предлага цената на топлото да бъде увеличена, което няма никакво солидно обяснение. В същото време продължава да намалява количествата произведена и разпределена топлинна енергия, не намаляват технологичните загуби, намаляват ремонтните дейности, повишават се заплатите в дружествата, а в същото време се повишава цената на парното", твърди Манолова.

Нито един от показателите, които КЕВР представя, не се подобрява, каза още Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

дпс-герб

преди 4 години

обосновано е трябва да има парички за АСАНСЬОР!ЕТА че ГРОБ преяде и трудно се качва по стълбите

56

Анонимен

преди 4 години

Айде-е, червенушката Мая започна предизборната си кампания! Сякаш, щом се качи на някой престол веднага ще свали цените на всичко и пенсионерите ще заживеят такъв живот, че си викаме дано, дано! Ха-ха-ха-а!

55

ЧАВЕТО до Чавдарче

преди 4 години

Найстина детството ни е безгрижно мама и тате не работят и не плащат нищо

fallback