fallback

Живеем във време на терор и страх, време на високи технологии и отчуждение. Време, в което парите и материалните придобивки са абсолютната цел. Хората са се нуждаели от духовното от библейските времена насам. Хората са търсели вяра, че стореното тук и сега ще има отражение и след смъртта.
Oще по темата


"Човешкият живот е низ от борба и стремеж да се доберем до Бог. Всички песнопения в неделния ден са посветени на Христовото възкресение. Духовното усъвършенстване на човек няма край. Трябва да подражаваме на Бога. Църквата – това сме всички християни. Всички заедно работи да няма християни само по празниците. На много места имаме добри примери за връщане на хората към корените на вярата. Много хора чувстват недостатъка в душата си от материалните блага, които предлага сегашният mainstream живот", отбеляза игуменът на Гигинския манастир отец Никанор.

Според госта на "България сутрин" Църквата се опитва плахо да вземе своето място в обществото.

"Но много дълго време се пречеше на това. Много хора все още се разграничават от религията от страх. Има такива хора дори и сред Божите наместници. Църквата не бива да се натрапва, но тя трябва да бъде коректив на морала. Българската православна църква тепърва навлиза в дигиталните полета. Това не е лека задача. Нужни са кадри, а няма. Все още не е осъзната нуждата от подобни усилия. Църквата нищо не прави, а кара по инерция. Мислим си, че хората ни уважават. Който не работи, само той не греши", изтъкна отец Никанор пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 4 години

Дедо поп полковник защо не ме светнеш къде в Библията Христос пише че не трябва да имаме материални блага или е по-добре без тях.Той пише че който има много трябва да раздава на тези който нямат но не пише че е хубаво да си беден или нещо от тоя тип.Говориш за вяра а самия ти я изопачаваш позоваваш се на Бог но от негово име ти и църквата решавате кой евангелия са канонични явно Бог като говори първо ви иска разрешение и ви пита харесва ли ви какво казва.Престанете с цирка никой не ви вярва тук.

27

Модерни роби

преди 4 години

Попе,попе вече сме 2019 година.Хората имат достъп до интернет и са начетени.Малко хора вярват на недоказани неща.И аз не вярвам в Бог но който ме пита съм вярващ.Преди 2000 години ако бях на този свят можеше да ме излъже някой че еди кой си е пророк.Сега и децата не вярват на тези приказки.

26

Анонимен

преди 4 години

До АнгелВажно е духовното развитие,а не парите и размножаването,Геле! цитат:Когато си умрял не знаеш,че си мъртъв...Същото е и когато си ***!

fallback