28

Анонимен

преди 5 години

Дедо поп полковник защо не ме светнеш къде в Библията Христос пише че не трябва да имаме материални блага или е по-добре без тях.Той пише че който има много трябва да раздава на тези който нямат но не пише че е хубаво да си беден или нещо от тоя тип.Говориш за вяра а самия ти я изопачаваш позоваваш се на Бог но от негово име ти и църквата решавате кой евангелия са канонични явно Бог като говори първо ви иска разрешение и ви пита харесва ли ви какво казва.Престанете с цирка никой не ви вярва тук.

27

Модерни роби

преди 5 години

Попе,попе вече сме 2019 година.Хората имат достъп до интернет и са начетени.Малко хора вярват на недоказани неща.И аз не вярвам в Бог но който ме пита съм вярващ.Преди 2000 години ако бях на този свят можеше да ме излъже някой че еди кой си е пророк.Сега и децата не вярват на тези приказки.

26

Анонимен

преди 5 години

До АнгелВажно е духовното развитие,а не парите и размножаването,Геле! цитат:Когато си умрял не знаеш,че си мъртъв...Същото е и когато си ***!

25

до 24

преди 5 години

Проблема е не толкова произход на парите но те са проблем,а работниците на които не им е платено нищо за хотела на този поп!Капиш?

24

Totenkopf

преди 5 години

По същество е прав ими изглежда читав човек, но да не пропуска факта, че сме най бедната държава в ЕС. А богатствата на църквата са огромни.

23

Анонимен

преди 5 години

До какво е гавраТози "беден чиляк" не само е финансист, но го е бивало достатъчно, че да работи на Уол Стрийт. Подобни хора можеш да ги пратиш на Луната и те ще се върнат с чувал пари.Кой за каквото е учил и всекиму според акъла. Айде у лево.

22

Анонимен

преди 5 години

Първо няма такова нещо като душа, и живота не е с цел да се доберем до какъвто и да е било БОГ, тъй като преди всичко не знаем кой е правилният БОГ. защото има хиляди. Живота на тази планета е възникнал по чиста случайност и е лишен от друг смисъл освен да се размножава и да селектира и да предава на поколенията полезни гени, а празнотата която усещаме е за това че просто в цялото това упражнение няма смисъл, напразно се опитваме да намерим такъв в лицето на БОГ. Живеем и умираме. това е всичко.

21

какво е гавра

преди 5 години

Този беден чиляк как го построи този хотел край Гинци!егати

20

Анонимен

преди 5 години

Живейте ЧЕСТНО! Вярата е в сърцето,душата и делата.Не показност за глупост.

19

в крак с времето

преди 5 години

А пък на дедо поп му дреме щото си има чисто нов хотел до манастира строен с робски труд без заплащане!

18

Анонимен

преди 5 години

Църквата и тя като здравеопазването и всичко останало е опразнена от съдържание. Търговците са превзели храма.Какъв морал и вяра търсите в един свят превърнал материалното и пошлото в цел и идеал. Трябва да се лекува душата , която от 30 г се опошлява и опротачава.Чалги, олигарси, кражби, невежество, алчност, агресия.Обществото е болно и няма морал.

17

Анонимен

преди 5 години

Има добри примери за завръщане в корените на вярата, единия от тях е истински вярващите да стоят на далече от Църквата и поповете.

16

Анонимен

преди 5 години

Вижте талибаните и нашите попове,разлика няма във външния вид и глупостите в които вярват .

15

ох

преди 5 години

До АнонименДа, нещо такова !

14

Анонимен

преди 5 години

Мейнстриймът рекурситативно тунингова соулмейтс към настоящия пърформънс преди същинската инсталация на имагинерното екстраполиране.....

13

Анонимен

преди 5 години

Страдаме от връщането на капитализма.В атеистичния социализъм душевно си бяхме супер.Дойдоха капиталистическите мошеници и взеха пак да ни баламосват с религии .

12

Бау

преди 5 години

Губите си властта, а ? Ами 2019 сме, глупостите не минават вече. Народа вижда какъв е широкия свят. Някои страдащи хора игнорират истините и са изпълнени със сляпа надежда. Църквата ги прилапва като гладно животно.

11

Анонимен

преди 5 години

Отец Никанор: Душата страда от mainstream животa--------------ПОП НЯМА ДА МИ КАЗВА КАК ДА ЖИВЕЯ

10

Анонимен

преди 5 години

До БогомилЗа тези му връзки не знам, но си е търговец по образование, та май си е намерил ниша. Още повече не е точно "дядо", защото няма и 45 години.

9

Богомил

преди 5 години

Дядо Никанор много се обичаше с Цветан Василев. Дори го изографиса на манастирската църква като някой светец. Заради такива като този игумен още от Х век българите сме станали богомили!Вярващият човек не се нуждае от посредници. Той може да почита и да се моли на Бог и в къщи, и в гората, навсякъде. Бог не се е затворил в някой храм, та да имаме нужда да отидем в някаква сграда за да го почетем и да се помолим!